TÜMSİAD Sakarya Şubesi Çin'den Türkiye'ye led aydınlatma sistemleri ihraç eden bünyesinde şuan 70 personel çalıştıran girişimci Ahmet Ceylan ile Çin pazarı üzerine bir konferans gerçekleştirdi.
Konferansa; TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Murat Kesik, Şube Başkan Yardımcıları Selahattin Bektaş, Ahmet Ölmez, Nihat Baltaoğlu, Cevdet Koç ve TÜMSİAD üyeleri katıldı.
Konferansı veren Ahmet Ceylan, Çin'de yaşadığı bölgeyi, halkını, devletini, çalışma hayatını ve genel özellikleri gibi konular hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Yaşadığı bölge Guangdong'da yaklaşık 120 milyon nüfusun olduğunu ve Hong Kong'a yakın bir üretim merkezi olduğunu söyleyen Ceylan, "Artık tüm dünya ülkeleri üretimini Çin'de yapıyor. Bunun temel nedeni işçiliğin ucuz olması. Çin teknolojisi Almanya ve ABD gibi bir çok teknolojiye sahip" dedi.
Ahmet Ceylan Çin'de bir kişinin sıradan bir gününün nasıl geçtiği hakkında ise şöyle konuştu: "İnsanlar sabah 08.00'de işe gelir. Facebook, Twitter kesinlikle yoktur. Saat 12.00'ye kadar nefes almadan çalışırlar. Saat 12.00-14.00 arası yemek ve uyku molası verirler. Saat 14.00-18.00 arası tekrar nefes almadan çalışırlar."
(SC-İÇ)

13.02.2013 13:13:16 TSI

Editör: Wan Haber