İran İhracat Zirvesi ve Fuarı 27-30 Ekim tarihlerinde Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezinde Kapılarını Türkiye ve İran iş dünyasına açacak. Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (TÜMSİAD) çalışmalarıyla gerçekleştirilen fuar iki ülke devlet zirvesini ve ekonomi çevrelerini de bir araya getirecek. Fuara TÜMSİAD Gaziantep Şubesi de kalabalık bir heyet ile çıkarma yapacak. İran İhracat Zirvesi ve Fuarı ile ilgili değerlendirmede bulunan Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa, ‘’Bu organizasyonlarla kredi derecelendirme kuruluşlarına en anlamlı cevap verilecektir’’ dedi.

“İş dünyasında belirgin canlanmalar olacaktır”

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa, Ekonomi Bakanlığı himayesinde ve TÜMSİAD desteğiyle gerçekleştirilecek İran İhracat Zirvesi ve Fuarının bölge için önemli olduğunu söyledi. 27-30 Ekim tarihlerinde Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek fuara Gaziantep TÜMSİAD olarak tam kadro katılacaklarını ifade eden Apa, ‘’Bu organizasyonların birçok açıdan olumlu sonuçlar oluşturacak ve iş dünyasında belirgin canlanmalar olacaktır’’ dedi.

‘’Bölge ekonomisi ve iş dünyası için önemli bir fırsat’’

4 gün sürecek olan organizasyonun iş dünyası için olumlu sonuçlar oluşturacağına dikkat çeken Apa, ‘’ Bu tür organizasyon ülkeler arasındaki ticaretin geliştirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Diğer yandan ülke ekonomisinde oluşturulmak istenilen olumsuz havayı da ancak yeni ekonomi zirveleri ve fuarlarıyla aşabiliriz. Bölgedeki diğer iller gibi Gaziantep de Ortadoğu’da ciddi pazarı olan bir şehir. İran İhracat Zirvesinde, başta bakanlık düzeyinde temsilciler olmak üzere, çok uluslu kalkınma kuruluşları, politika yapıcılar ve özel sektör temsilcileri iki ülke iş dünyasının ticaretini ve ortaklıklarını geliştirecek konuları ele alacak. Gaziantep heyeti olarak bu görüşmeleri yakından takip edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

‘’Yatırımlar engellenmek isteniyor’’

Apa, son yıllarda kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’ye yatırım yapılmaması yönünde bir politika izlediklerine dikkat çekerek ,‘’Ülkemiz kritik bir süreçten geçiyor. Bu dönemde dahi ihracatta istikrarlı bir tablo çizilmesi önemli. Yine büyüme oranlarına bakıldığında da ülkemizdeki istikrar belirgin şekilde ortay çıkıyor. Terör ve güvenlik gerekçesiyle yabancı sermayenin ülkemizden uzak tutulmasın önüne, uluslararası fuarlarla geçebiliriz. Farklı ülkelerle devam edecek bu organizasyonlar ekonomiye ciddi bir moral olacaktır. Bu nedenle İran İhracat Zirvesi ve Fuarı’nı destekliyoruz ve TÜMSİAD Gaziantep Şubesi olarak 4 gün sürecek olan bu organizasyonda yerimiz alacağız’’ diye konuştu. İHA

Editör: Wan Haber