6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, patriot füze savunma sistemlerinde görev yapmak için ülkemize gelen Amerikan, Hollanda ve Alman askerlerine karşı her açıdan anlayışlı yaklaşılması gerektiğini söyledi.
Tümgeneral Sezai Bostancı, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık'a iade-i ziyarette bulundu. Bostancı, ziyarette yaptığı konuşmada riskli bir bölgeden sorumlu olduklarını, Patriotlarla ilgili olarak Alman, Hollanda ve Amerikalı askerlerin de bu bölgeye geldiğine dikkat çekti. Patriot görevlisi yabancı askerlerin güvenlikleri ve diğer ihtiyaçlarının kendileri tarafından karşılandığını kaydeden Bostancı, özellikle ABD'li askerlerin ciddi tedirginlik yaşadıklarını, İskenderun'da gençlerin yaptıkları çuval hadisesinin bu askerler üzerinde kötü bir etki bıraktığını söyledi.
KAHRAMANMARAŞ'TA OTELLER İNDİRİM YAPMADI
Tümgeneral Sezai Bostancı, Kahramanmaraş'a gelen 400 yabancı askerlerin dört otelde kaldığını, otellerin bir yıl boyunca kalacak olan bu askerlere indirim yapmadığını da belirterek, "Kahramanmaraş 'ta kalan askerler otel fiyatlarının pahalı oluşu nedeniyle bizim kışlaya çekilerek orada barınma ihtiyaçları karşılanacak. Bu da indirim yapmayan Kahramanmaraş esnafına bir darbe olacak. Oysa fiyatlar makul bir şekilde geri çekilmiş olsaydı. Esnafta bu askerlerden dolayı iyi bir gelir elde edecekti" diye konuştu.
"SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE KÖTÜ NİYETLİLER DE GEÇİYOR "
Suriye'den Türkiye'ye geçenlerin içlerinde kötü niyetli kişilerin de bulunduğunu da anlatan Tümgeneral Sezai Bostancı, "Şu anda resmi pasaportla giriş çıkış yapılamadığı için geçici belgelerle gelen bu insanların kim olduğunu bilmek çok zor, içlerinde kötü niyetliler var. Suriye'de çatışmaya girip yaralananlar bizim tarafa geçiyorlar, bunlara insani yardımda bulunuyoruz. Suriye tarafındaki gümrük kapıları muhaliflerin elinde olduğu için bizim gönderdiğimiz yardımlarında hakikaten ihtiyacı olanların eline geçip geçmediğinden emin değiliz. Tüm bu olayların olduğu bölge ise bizim sorumluluğumuz altında. O nedenle işlerimiz çok yoğun" dedi.
Güvenliğin olmadığı yerde istikrarın bozulacağını da kaydeden Tümgeneral Sezai Bostancı, oda başkanlarının ordu mensuplarının gözaltı ve tutuklanmalarına yönelik soruları üzerine Bostancı, "Ordu istikrar ve güvenin teminatıdır. Ordu zarar görürse millet zarar görür. Eğer içimizde hakikaten çürük olanlar varsa bunlar sağlam kanıtlara dayanılarak ayıklanmalı. Bunu bizde isteriz. Ordu milleti için vardır. Ordunun yıpratılması Milletin zarar görmesine yol açar ki, bunu hiç kimse istemez" dedi.
(AKL-Y)

31.01.2013 16:53:59 TSI

Editör: Wan Haber