Van'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde düzenlenen etkinlikler ile nevruz kutlandı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Hep birlikte kolektif bir şekilde seferberlik ruhu ile 31 Mart seçimleri için çalışalım" dedi.

DEM Parti ile DBP, Van'da nevruzu kutladı Foto Galeri: DEM Parti ile DBP, Van'da nevruzu kutladı

Valilikten alınan izinle DEM ve DBP'nin düzenlediği nevruz etkinliği, Van Kalesi'nin güneyindeki Atatürk Kültür Parkı'nda yapıldı. Polisin güvenlik önlemi aldığı alana gelenler, kurulan 2 güvenlik barikatından geçirildi, üst aramaları yapıldı. Nevruz kutlamasına DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Van milletvekilleri, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Abdullah Zeydan ile Neslihan Şedal, partililer ve çok sayıda kişi katıldı. Etkinliğe katılanlar, yakılan nevruz ateşinin ardından Kürtçe şarkılar söyleyip, halaylar çekti.

Dem Parti Ile Dbp Van Ve Hakkaride Nev 27368 (1)

'BİR KAYYIMCI OYA KARŞI 2 OY GETİRMEYE VAR MIYIZ'

Burada konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart'ta halkın kayyımlara büyük ders vereceğini söyleyerek, "Hep birlikte kolektif bir şekilde seferberlik ruhu ile 31 Mart seçimleri için çalışalım. İrademizi çalan, halkın seçme ve seçilme hakkını engelleyen bu kayyımlı zihniyet, şimdi başka bir kayyım taktiğini devreye sokuyor. Şimdi de seçmen taşımışlar. Birçok bölgeden buralara seçmen kaydırıyorlar. Bu kayyım zihniyetinin şu anda yapmaya çalıştığı seçmen kaydırmak. Bu kayyımcı zihniyet, birçok yerden asker ve polisi getirip, bu şekilde seçimleri almaya çalışacaklar. Bizler bir kayyımcı oya karşı 2 oy getirmeye var mıyız? İşte bu bizim 31 Mart'taki zafer işaretimizin bir kez alanları doldurmasıdır. Bizim sizden özel bir ricamız var. Lütfen bu ricamızı bir seferberlik ruhu olarak algılayalım ve hep beraber çalışalım. Birincisi; bugüne kadar bize oy vermemiş değerli halkımıza gitmek ve neden DEM partiye oy vermeleri gerektiğini anlatmak. İkincisi ise oyu burada olan ama kendisi başka kentlerde çalışmak durumunda kalan ya da öğrenci olanlar var. Bizler DEM Parti olarak hangi kentte olurlarsa olsunlar, onları taşıyacağız. Bunun için bulundukları yerde partimizin il ve ilçe örgütlerine başvurmaları yeterlidir" dedi.

Dem Parti Ile Dbp Van Ve Hakkaride Nev 27368 (3)

Dem Parti Ile Dbp Van Ve Hakkaride Nev 27368 (5)

Dem Parti Ile Dbp Van Ve Hakkaride Nev 27368 (7)

Dem Parti Ile Dbp Van Ve Hakkaride Nev 27368 (8)

D E M P A R T I I L E D B P V A N V E H A K K A R I D E N E V 27368

Kaynak: DHA