AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, Çarşamba'da kadınlarla ev toplantısı yaptı.
AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, Çarşamba'da ev kadınları ile bir araya gelerek ev toplantısı yaptı. Çarşamba Çay Mahallesi'nde Ayşe Sevinç'e ait evde yapılan toplantıya çok sayıda mahalle sakini kadın katıldı.
Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, ev toplantısı öncesinde yaptığı değerlendirmede, "Çarşamba ilçe örgütümüzün desteği ile kadınlarımız ile bir araya gelerek güncel bir takım konuları konuşacağız. Burada esas olarak dinleyici olmayı düşünüyorum. Kadınlarımızın problemleri neler onları öğrenmeye çalışacağım. Bu tarz yapılan toplantılardan elde ettiğimiz verilere ben çok fazla önem veriyorum" dedi.
Bakır açıklamalarının devamında, "Samsun'un kadın milletvekili olarak ne yazık ki sadece ben varım. Nüfus olarak kadınlarla erkenler bu ülkeyi yüzde 50, yüzde 50 olarak paylaşsalar da bu henüz meclisimize yansımamış durumda. Biz de yaklaşık olarak 46 kadın vekilimiz var. Diğer partilerde de var. Kadınlar mecliste az olmalarına rağmen denge unsuru oluyorlar. Ben de bir pozitif ayrımcı olarak kadınlarla bir araya gelmeyi tercih ediyorum" diye konuştu.
Milletvekili Bakır, Çarşamba'da yapılan toplantı öncesinde kadınlar ile ilgili bir istihdam projesi üzerine çalıştığını, bu konuda destek verecek kuruluşlarla şu an itibari ile görüşmede olduğunu, bu tarzda yapılan toplantılarla birlikte kadınlarında bu konudaki görüşlerini aldığını dile getirdi.
(EŞ-SLH-Y)

19.01.2013 15:04:44 TSI

Editör: Wan Haber