TÜBİTAK Marmara Aştırma Merkezi ile birlikte gerçekleştirilecek olan "Kaliteli Ay çekirdeği Üretimi" konulu toplantı hakkında görüşmek üzere TÜKSİAD (Tüm Kuruyemiş Sanayici ve İş Adamları Derneği) Genel Koordinatörü Şükrü Ünal, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Danacı ve Dernek Üyeleri Faruk Dursun ile Mustafa Pirlioğlu Vali Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Şerif Yılmaz, "Her zaman esnaf, yatırımcı ve çiftçimizin yanında olduğuna işaret ederek, sizler ilimizin, ülkemizin iş adamları ve müteşebbislerisiniz. İli önemli yapan, onun ufkunu açan, gelişmelere katkıda bulunan sermaye ve müteşebbislerdir. İstihdam sağlayarak, üreterek, ilimize ve ülkemize katkıda bulunuyorsunuz. Bizler sizlere her zaman yardıma hazırız. Özellikle tarıma dayalı sanayimiz, ilimiz ve ülkemiz çiftçilerine çok büyük bir katkı sağlamaktadır. Bu nedenle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın refah seviyesini yükselten çalışmalara da ayrıca özel bir önem ve destek vermekteyiz" dedi.
15 Mart 2013 de ilimizde gerçekleştirilecek "Kaliteli Ayçekirdeği Üretimi" konulu toplantı hakkında bilgi sunan Genel Koordinatör Şükrü Ünal, derneğin 2008 tarihinde bir grup kuruyemişçi arkadaşlarımız tarafından kurulduğunu ve merkezi Ankara olduğunu belirtti.
Koordinatör Ünal, "Kuruyemiş sektörü şimdiye kadar ticaret odalarında 'Meslek Komiteleri' olarak temsil edilmekte idi. Şimdi ise, Türkiye geneline yayılmış Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Üyelerimizle TUKSİAD (Tüm Kuruyemiş Sanayici ve İş Adamları Derneği) olarak sektörümüzün yegane temsilcisi olmak durumundayız. Ülke ekonomisine ciddi miktarlarda katma değer ve istihdam sağlayan, ihracatta azımsanamayacak derecede payı olan kuruyemiş sektörümüzü ülkemizde ve dünyada en iyi bir şekilde tanıtmak ve temsil etmektir" diye konuştu.
(AÖ-Y)

21.02.2013 13:16:08 TSI

Editör: Wan Haber