Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca, her yıl geleneksel olarak verilen Tüketici Ödüllerinin bu yıl 16'ncısı düzenleniyor.
Kayseri Ticaret İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Tüketici Ödülleri'nin, tüketici bilincini geliştirmek ve bu yönde hak arama alışkanlıklarını yaygınlaştırmak, tüketici haklarına saygılı kişi, kurum ve kuruluşları teşvik etmek, tüketicinin korunması ve bilinçlendirilmesi ile ilgili bilimsel çalışmaları özendirmek amacıyla verildiği bildirildi.
Ödüllerin, Radyo-Televizyon Programı Ödülü, Yazılı Basın Tüketici Köşesi Ödülü, Bilinçli Tüketici Ödülü, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un Uygulanmasında Başarılı Kuruluş Ödülü, Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü, Bilimsel Çalışma Ödülü ve Hizmet Ödülü dallarında verileceği belirtilen açıklamada, kişi, kurum ve kuruluşların, 2012 yılı faaliyetleri dikkate alınarak tüketici ödülleri verileceği de ifade edildi.
Açıklamada, ''Kişi veya kuruluşlar Tüketici Ödülleri'ne, doğrudan aday olabilecekleri gibi, diğer kişi veya kuruluşlar tarafından da aday gösterilebilirler.
Başvuruların en geç 08 Şubat 2013 Cuma günü saat 17.30'a kadar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Eskişehir Yolu 9. Km. TOBB İkiz Kuleler C Blok 15/32-18 Çankaya / Ankara adresine bizzat veya postayla yapılması gerekmektedir. Ödüle başvuracak adaylar başvurularını Ticaret İl Müdürlüğü' ne 26 Ocak 2013 tarihine kadar da yapabileceklerdir'' denildi.
(ZB-Y)

10.01.2013 10:13:31 TSI

Editör: Wan Haber