Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürü Durmuş Ali Şahin, "Eskiden istatistiklerin yalan ve yanlışlığı konusunda yanlış yargılar vardı. Biz o kavramı unutturmaya çalışıyoruz" dedi.
Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nin 'Cumartesi Söyleşileri'nin bu haftaki konuğu TÜİK Bölge Müdürü Durmuş Ali Şahin oldu. Tarihi konakta gerçekleştirilen ve Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da katıldığı söyleşide "Ülkemizde ve Adana'da Resmi İstatistikler" konulu konuşma yapan Şahin, TÜİK'in çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Şahin, TÜİK'in, Türkiye'nin resmi istatistiklere olan ihtiyaçlarını belirlediğini, bu doğrultuda da gereken çalışmaları yaptığını kaydetti. Diğer kurumlar tarafından resmi olan yapılan istatistiklerin koordinasyonunun da TÜİK tarafından yapıldığını belirten Şahin, bu istatistiklerin kullanıcıya erişiminin de TÜİK tarafından sağlandığını söyledi.
TÜİK'in yaptığı çalışmalarındaki temel değerlerinden bahseden Şahin, bu değerler oluşturulurken Avrupa Birliği İstatistik Ofisi Eurostaf'ın belirlediği temel değerlere de mümkün olduğunca uymaya çalıştıklarını anlattı. Şahin, "Ürettiğimiz istatistiklerin karşısında kullanıcısının olmasına özen gösteriyoruz. Çalışmaların güvenilir olması gerekiyor. Eskiden istatistiklerin yalan ve yanlışlığı konusunda yanlış yargılar vardı. Biz o kavramı unutturmaya çalışıyoruz. Çünkü bütün ürettiğimiz istatistiklerin karşılaştırılabilir olması için özen gösteriyoruz. Bir istatistik, tek başına bir anlam ifade etmez. Gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında yapılan istatistiklerle karşılaştırılabilir olursa anlamlıdır" dedi.
Şahin, istatistiklerin güncel olmasına özen gösterdiklerini belirterek, bu doğrultuda TÜİK tarafından çıkarılan 'takvim'de açıklanan rakamların ay ay belirtildiğini söyledi.
Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu ise, Meclis Haber Dergisi tarafından "Yılın Başarılı Belediye Başkanı" seçilen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın Adana'nın yüzünü ağarttığını söyledi. Ramazanoğlu, "Sayın Başkanımız Meclis Haber Dergisi tarafından 'Yılın Başarılı Belediye Başkanı seçildi. Adana olarak büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.
(SZP-AKL-Y)

09.02.2013 13:36:46 TSI

Editör: Wan Haber