Kurum binaları ve AVM'lerin kentin trafiğin olumsuz etkilediğini söyleyen Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, bunların şehir dışına çıkarılması gerektiğini belirtti. Tuğrul, İskele Caddesi'nin de çift yön olmasının ulaşımı rahatlatacağını ifade etti.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Van'ın ulaşımı ile ilgili Bölge Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Tuğrul, şehir trafiğinin artık içinden çıkılmaz bir hale dönüştüğünü belirterek, özellikle mesai saatinin bitiminde trafiğin tüm noktalarda kilitlendiğini anlattı.

Tuğrul, "Şehir trafiği özellikle mesai bitiminin ardından gerçekten kilitleniyor. Vatandaşlarımız da özel araçları yerine toplu taşıma araçlarını kullansınlar mümkün oldukça kendi araçlarını çıkartmasınlar, çünkü yollarımız bu trafiği kaldırmıyor, çok mecbur olmadıkça ana arterleri kullanmasınlar" dedi.

Şehir trafiğinin rahatlatılması konusunda daha neler yapılması gerektiğini konusunda açıklamalarını sürdüren Emin Tuğrul, "Biran önce çevre yolunun yapılması gerekiyor. İlimizin en büyük handikaplarından biri haline gelen çevre yolunun hayata geçirilmesi ile birlikte kentimiz trafiğinde yüzde 50 bir rahatlama olacaktır. Ayrıca şehrin biran önce açılması ile ilgili kamu kurumları ve büyük işletmelerin binalarının şehir dışında yapılması gerekiyor. Bu gibi yapılar şehir merkezine değil de Erciş ve Özalp gibi yol üzerlerine yapılmasıyla ile şehir daha nefes alacaktır. Bu yüzden Şehrin akışını sağlayacak bu ve bu gibi çalışmalar yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Emin Tuğrul, vatandaşlara da uyarılarda bulunarak, yaya geçitlerini kullanmaları ve duraklar dışında gelişi güzel noktalarda inip binmemeleri konusunda da çağrıda bulundu. Tuğrul, İskele Caddesi'nin de biran önce çift yöne çevrilmesinin de trafiğinin rahatlaması yolunda büyük katkı sunacağını kaydetti.(Bölgegazetesi)

Editör: Wan Haber