Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Tuğra Boks Spor Kulübü açılışını gerçekleştirdi.
Açılışa, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zeki Karataş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, AK Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, MHP Bayburt İl Başkanı İdris Aydın, Tuğra Boks Spor Kulübü Başkanı Halis Paşaoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, açılış öncesi yaptığı konuşmada Bayburt'un çeşitli spor dallarında büyük başarılar elde ettiğini ifade ederek, Tuğra Boks Spor Kulübü'nün de bu başarılara katkıda bulunması halinde, başarılı sporcuları ödüllendireceğini dile getirdi.
Belediye Başkanı Hacı Ali Polat konuşmasının ardından, Kulüp Başkanı Halis Paşaoğlu ve AK Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi ile birlikte salon açılışını gerçekleştirdi.
Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, daha sonra salonda incelemelerde bulunarak kulüp yetkililerinden bilgi aldı. Kulüp sporcularının gösteri maçı sergilediği açılış programında, boksörlerin küçük-büyük fark etmeksizin performansları göz doldurdu.
Kulüp yöneticilerinden Bekir Paşaoğlu yaptığı açıklamada, açılışa katılan tüm herkese teşekkür ederek, " 2010 yılı içerisinde bu yola çıktık. Bugün de SODES projesi kapsamında bu tesisimizi Bayburt'a kazandırdık. Amacımız hem kendi spor kulübümü, hem de ilimizde faaliyet gösteren diğer spor kulüplerimizin faydalanabileceği bir kondisyon salonu oluşturmaktı. Bu tesisimizi de biz gücümüz yettiği, imkanımız el verdiği sürece ayakta tutmaya çalışacağız. Bu tesisimizden dile getirdiğimiz gibi tüm spor kulüplerimiz faydalanabilecek. On ay sonra projemiz bitecek ama biz bu çalışmalarımızı devam ettirmeye gayret göstereceğiz." şeklinde konuştu.
Akşemseddin Caddesi, Toki AVM içerisinde açılan ve Kalkınma Bakanlığı SODES Projeleri kapsamında finanse edilen "SODES'DEN Olimpiyatlara Projesi" ile Bayburt'ta boks sporuna yeni sporcular kazandırılması ve olimpiyat oyunlarında boy gösterecek başarılı boksörlerin yetiştirilmesi hedefleniyor.
(YY-AA-Y)

19.01.2013 17:19:55 TSI

Editör: Wan Haber