Paris’te öldürülen PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in cenazeleri, törenin ardından memleketlerine gönderildi. Törende Sakine Cansız’ın tabutunu BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak taşıdı. Törende bir konuşma yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ise gözyaşlarını tutamadı.


Fidan Doğan’ın babası Hasan Doğan, törende yaptığı konuşmada, “Bugün kızımın doğum günüdür, hepiniz kızımın doğum gününe hoş geldiniz” dedi. Sakine Cansız’ın annesi Zeynep Cansız, sanatçı Ferhat Tunç’a sarılarak ağlarken, babası İsmail Cansız ise, “Fazla söyleyecek bir şeyim yok. Onlar barışı istediler, hainler onları vurdu ama biz bu barışı sürdüreceğiz. Bu barış, hem Türkleri ham Kürtleri kurtarır, biz barışın devamını isteyeceğiz. Sizden ricam şudur, barış güzel şeydir, savaşa lanet olsun, bunu Türkler de bilsinler, savaş kötüdür” diye konuştu.


Konuşmaların ardından tabutlar kadınlar tarafından ambulanslara taşındı. Ambulanslar Tunceli, Mersin ve Kahramanmaraş’a gitmek üzere hareket ederken, her 3 cenazeye de konvoylar eşlik etti.

Editör: Wan Haber