Atatürk Kültür Parkı’nda düzenlenen mitinge; Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve partililer katıldı. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, il ve ilçe belediye eş başkan adaylarının selamlaması ile başlayan mitinge katılan kadınlara karanfil dağıttı.


Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) Kadın Korosu tarafından seslendirilen şarkıların ardından bir konuşma yapan Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, başlatılan çözüm sürecine değindi. Kürtlerin ilk adımı attığını, adım atma sırasının hükümet ve devlette olduğunu belirten Tuğluk, “Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için bir barış süreci başlatıldı. Öcalan inisiyatif alarak bu topraklarda barışın gelişmesi için adımlar attı. Atılan adımlar barışta ve demokratik çözümde samimi bir irade beyanıydı. Bu adımlara karşılık henüz hükümet tarafından bir adım atılmış değil. Biz de diyoruz ki süreç tek taraflı adımlarla gitmez. Bu sürecin ilerlemesi için devletin de hükümetin de adımlar atması gerekiyor. Sadece Kürtlerden adım bekleyerek çözüm gelişemez. Artık adım atma sırası hükümet ve devlettedir. Şunu bilmelerini istiyoruz ki, bu yöntemlerle, şu zihniyetle asla çözüm gelişemez. Çözümün gelişmesi için karşılıklı adımlara ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.


30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin bir irade beyanı olacağını da belirten Tuğluk, "30 Mart’ta biz kendi kendimizi yönetmek istiyoruz’ diyeceksiniz. İnanıyorum ki 30 Mart'ta elde edeceğiniz zaferle demokratik inşa sürecini başlatacağız" ifadelerini kullandı.


"Egemen erkeğe ve egemen sisteme hayır" diyen Tuğluk, “Alın iktidarlar sizin olsun. Alın devlet sizin olsun. Biz özgürlük istiyoruz, biz demokrasi istiyoruz” şeklinde konuştu.

kadinlar-gunu.jpg

kadinlar-gunu-001.jpg

kadinlar-gunu-002.jpg

kadinlar-gunu-003.jpg

Editör: Wan Haber