Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eş başkan adayları, seçimlere iki gün kala çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 


Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban, Tuşba Eş Başkan Adayları Öner Yiğit ve Hadice Günel, seçim çalışmaları kapsamında Van Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ettikten sonra Seyrantepe Mahallesi’nde düzenlenen 'kahramanlık haftası’ programına katıldı.
İlk olarak sanayi sitesi esnafını ziyaret eden Tuğluk ve eş başkan adayları, Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Hamzadayı ile görüştü. Hamzadayı, eş başkan adaylarının daha önce de kendilerini ziyaret ettiğini belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Van Belediyesi'nin beş yıl içerisinde çok önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Hamzadayı, “Sanayi esnafı olarak ne zaman işimiz belediyeye düştüyse bize yardımcı olundu. Başkanlarımızın seçimlerde başarılı olacaklarına inanıyorum. Yapılan anketler ve genel durumda BDP’nin Van’da kazanacağını gösteriyor” diye konuştu.


Tuğluk ve eş başkan adayları daha sonra ‘kahramanlık haftası’ etkinliklerine katılmak üzere Seyrantepe Mahallesi'ne geçti. Tuğluk ve eş başkan adayları burada vatandaşlar tarafından karşıladı. Halkla birlikte çekilen halayların ardından konuşan Bağımsız Van Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, son zamanlarda yaşanan coşkunun bir halkın özgürlüğü kazandığının işareti olduğunu belirterek, “Bizi bugüne kadar özgür kimliklerimiz ile bütünleştiren Kürdistan şehitlerini saygıyla anıyorum. Bu mücadele Agit'lerin, Zilan'ların, Sakine'lerin mücadelesidir. 90 yıldır halkımızın üzerinde uygulanan zulüm, inkar ve imha sistemi halkımızın mücadelesi ile yok olmuştur. Kadın, erkek, çocuk ve herkes sokaklara döküldü, önderliğimiz ile özgür olacağız. Barış olacak ise o da önderliğimizin özgürlüğü ile olacaktır. Halk üzerinde saltanat kurmak isteyenlere 30 Mart'ta oylarımız ile cevap vereceğiz. Kahramanlarımıza layık olmak büyük bir sorumluluk gerektiriyor. 30 Mart’ta Kürt halkı bu devlete, 'Artık yeter' diyecektir. Oylarımız onurumuzdur, oylarımıza sahip çıkacağız. Seçimlere az bir süre kala herkes gece gündüz çalışmalıdır. Tarih bizden yanadır ve başaracağız. Rojava nasıl demokratik özerkliği kurduysa burada da demokratik özerkliği inşa edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.
Tuğluk ve Tuşba Eş Başkan Adayı Hadice Günel, İstasyon Mahallesi'nde düzenlenen kadın toplantısına katıldı. Burada da konuşan Tuğluk, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kadınlara çok güvendiğini, kadınlar için hak ve hukuk mücadelesi verdiğini ifade etti. Kadınların mücadelenin öncü gücü olduğunu belirten Tuğluk, “Dünya Kürt kadınlarının mücadelesini izliyor. Bu mücadele çıkarlar uğruna heba edilmemelidir. Bu seçim sadece bir belediye seçimi değil; mücadelemize, şehitlerimize, değerlerimize sahip çıkma seçimidir. AK Parti’ye verilen her oy, ‘İstediğin gibi bizi sömürüp dilimizi, kültürümüzü yasaklayabilirsin’ demektir. Kürt halkı olarak kendi geleceğimizi kendimiz belirlemeliyiz. Artık devletin, ‘Ben Kürtler üzerinde istediğimi yaparım’ anlayışını yok etmek için oylarımızı artırıp Öcalan’ın elini güçlendirmemiz lazım. Artan oylar başarımıza başarı katacaktır. Sayın Öcalan ömrünü bu mücadeleye adadı. Sayın Öcalan’ın kendisi için bir dikili ağacı bile yok ve her şeyi halkı için yaptı. Sayın Öcalan'ı özgürleştirecek tek güç kadınlardır. Kadın olarak kendimize inanalım ve bunu başaralım” diye konuştu.

Editör: Wan Haber