Alman gazetesinin iddiası kan donduracak cinsten. İddialara göre Tuğçe'nin katili tutuksuz yargılanacak. Katilin avukatı mahkemeye başvurusunu yaptı. O başvuru olumlu sonuçlanırsa Tuğçe'nin Sırp katili serbest kalabilir. Tuğçe'nin Sırp katilinin sabıkasının kabarık olduğu ülke gündemine daha önce düşmüştü. 

İddialara göre Tuğçe'nin katili 4 Şubat'ta serbest kalabilir. Tuğçe Albayrak’ın katil zanlısı Sırp genci Sanel M., yakında serbest kalabileceği iddia edildi. 
Bild gazetesinin haberine göre, şu anda tutuklu olarak yargılanan Sanel M.’nin avukatları zanlının tutuksuz yargılanması için başvuruda bulundu. 4 Şubat’ta görüşüleceği belirtilen talebin, Almanya’da reşit olmayan sanıkların uzun süre tutuklu kalmamaları nedeniyle olumlu görülmesi durumunda, 18 yaşındaki katil zanlısı Sanel M.‘nin serbest kalması ve yargılamanın tutuksuz olarak devam etmesi gündeme geldi. İddia Almanya'da olduğu gibi ülkemizde de gündeme bomba gibi düştü. Sırp katilin avukatı konuyla ilgili başvurusunu yaptı. Sonuç olumlu olursa Sırp katil serbest kalacak.
Tuğçe Albayrak'ın Almanya'dan getirilen cenazesi memleketi Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Bahadın Kasabası'nda 2 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verilmiş ve gözyaşları sel olmuştu. 


Tuğçe Albayrak Kimdir?

Öğretmen olmak için hazırlanan Tuğçe, 15 Kasım 2014 Akşamı McDonalds'ın Offenbach restoranında yemek yerken bir ses duydu. Sesin duyduğu yere giden Tuğçe, iki Alman kadının üç Boşnak erkek tarafından tacize uğradığını gördü ve onları ayırdı. Ancak Tuğçe'nin başına ne geldiyse bundan sonra geldi.

Restorandan çıkan tacizciler, yemek bitiminde dışarı çıkması için Tuğçe ve arkadaşlarını bekliyordu. Tuğçe ve arkadaşları dışarı çıkınca, içlerinden bir tacizci, Tuğçe'nin arkadaşlarına tokat, Tuğçe'ye ise sert bir yumruk attı. Darbeyle yere düşen Tuğçe bayıldı. Arkadaşları McDonalds'a girip Tuğçe'ye su almak istediler fakat 'Önce para!' uyarısıyla karşılaştılar. Hastaneye kaldırılan Tuğçe'nin beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. 11 gün komada kalan Tuğçe'nin, 26 Kasım 2014'te beyin ölümü gerçekleşti. Fişlerle yaşayan Tuğçe, ailesinin isteği üzerine 28 Kasım 2014'te yani doğduğu günde hayata gözlerini yumdu ve Memleketi Yozgat'ta 3 Aralık'ta toprağa verilmişti.

Editör: Wan Haber