Manken Tuğba Özay, ‘Umutlu Yarınlar Projesi’ yardım kampanyası kapsamında Van’a geldi. Yardımın yapılacağı Nurşin, Yumrutepe ve Derebeyi Köyü İlköğretim okullarını ziyaret eden Özay, burada çocuklarla kartopu oynadı.

İlk defa bir sanatçının ekibiyle birlikte bir yardım kampanyasına katıldığını belirten Özay, bunun da kendilerini mutlu ettiğini söyledi. İlk defa Van’a geldiğini ifade eden Özay, Işığın doğudan yükseldiğini ve bu ışığı büyütmek için herkesin beraber hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan olayların ve kargaşanın herkesi çok üzdüğünü vurgulayan Özay, “Batı kesinlikle Doğu'ya sessiz kalmamalıdır. Ülkemiz Türküyle, Kürdüyle bu güzel kardeşlerimiz, çocuklarımız ve geleceğin aydınlık yüzleriyle kardeşçe yaşamak durumundadır. Bugün batıdaki insanlar doğuya gelmeli ve buraları görmelidir. Sadece oturduğumuz yerden bir takım söylemlerde bulunmak yetmiyor. Birlik olmak gerekiyor. Kardeşlik duygularını birlikte ekmeliyiz, diye düşünüyorum. Sevgiyi çoğalttıkça barış, huzur, kardeşlik ülkemize gelecektir. Bu çocuklar hiç biri bir birine, “Sen oralı mısın, buralı mısın, neye inanıyorsun demiyor. Onlar bunları bilmiyor. Bu çocuklar, sadece saf ve masum bir şekilde gülüyorlar. Bu yüzden bugün burada olmaktan dolayı çok onurlu, gururlu ve mutluyum" dedi.

Proje Koordinatörü Aylin Koç ise, Van’da ikinci yılına giren Umutlu Yarınlar Projesi’nin doğudaki öğrencilere umut olduğunu vurgulayarak, “Projemizin ikinci yılında, ünlü sanatçı Tuğba Özay, yardım kampanyamıza katılarak hem maddi hem de manevi destekte bulundu. Kampanyamıza verdikleri desteklerden dolayı Tuğba Özay ve proje destek grubu tubistlerine, ayrıca bize yardım gönderen Gümüşhane Üniversitesi personeli ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından beraberindekilerle öğrencilere hediyelerini dağıtan Özay, Van Kedi Evi’ini ziyaret ederek, burada Van kedileriyle oyun oynadı. Daha sonra Bak Hele Bak’ta Van kahvaltısını yapan Özay, Van’dan ayrıldı.

Editör: Wan Haber