Şanlıurfa Belediyesi, şehrin son çevre yolu halkası olan Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı içerisinden geçen çevre yolunda, çalışmalara hızla devam ediyor.
Yaklaşık 4 aydır çalışmaların yürütüldüğü çevre yolunda incelemelerde bulunan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, "İnşallah en büyük amacımız, nisanın sonuna kadar bu yolu götürüp Açıksu'ya bağlayacağız. Açıksu'ya bağlandığında bile trafiğin çok çok rahat edeceğine yürekten inanıyorum" dedi.
Kentin kuzeybatı çevre yolunun yapımının Ekim 2012'de başladığını, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kavşağından start alarak tugayın içerisinden devam ettiğini dile getiren Fakıbaba, bu yolun Şanlıurfa'nın son çevre yolu olduğunu belirtti. Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı içerisinden 1 kilometre mesafesi olan çevre yolunun tamamının ise 10 kilometre olduğunu aktaran Fakıbaba, Şanlıurfa kuzeybatı çevre yolunun tugay içerisindeki 1 kilometrelik alanda, toplamda 320 bin metreküplük kazı çalışması yapılacağını söyledi. Tugay içerisinden geçerek Ahmet Yesevi Mahallesi'ne, oradan da Direkli Mahallesi ve Evren Sanayi Sitesi'ne bağlanacağını anlatan Fakıbaba, Evren Sanayi Sitesi'nden de Akçakale'den Evren Sanayi Sitesi'ne doğru gelen çevre yoluna bağlanacağını ifade etti.
Kuzeybatı çevre yolunun tamamlanmasıyla, Şanlıurfa'nın etrafının 360 derece çevre yolu ağlarıyla örülmüş olacağının altını çizen Fakıbaba, Şanlıurfa'nın etrafının bu çevre yolu ile birlikte 36 kilometrelik çevre yoluna kavuşmuş olacağını anlattı. Fakıbaba, tugayın içerisinden geçen çevre yolunun kentin trafiğine önemli ölçüde nefes aldıracağını, Direkli, Ahmet Yesevi, Karaköprü'de ikamet eden ve iş yeri Organize Sanayi Bölgesi'nde, Evren Sanayi Sitesi'nde bulunan esnaf ve işçilerin yolunu kısaltacağını söyledi.
(MUD-SO-Y)

06.02.2013 17:36:53 TSI

Editör: Wan Haber