Eğitim Sen Kastamonu Şube Başkanı Zahide Tufanyazıcı, yazılı açıklamada bulunarak, burslu öğrencilerden hesap işlem ücretinin alınamayacağını söyledi.
Tufanyazıcı, açıklamasında şunları kaydetti: "Maddi desteğe ihtiyacı olan ve başarılı ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine karşılıksız olarak verilen burslardan bankalar hesap işlem ücreti almaktadır. Bu hesap ve hesaplar, devlet tarafından açtırılmıştır ve hesap işletim ücreti kesilmemelidir. Bu öğrenciye yapılmış büyük haksızlıktır. Bu bursla öğretim ücretlerini karşılayan, kitap alan binlerce öğrenciye büyük haksızlık yapılmıştır. Burs alan binlerce öğrenciden hesap işletim ücreti kesen banka, burslu öğrenciler üzerinden yaptığı kâr da gözler önündedir.
Bankaların, ilköğretim okulu öğrencilerinin bursundan 'hesap işletim ücreti' adı altında kesinti yapmasını Tüketici Mahkemesinin, haksız bulmasına rağmen hala kesinti yapılmaya devam edilmektedir. Bankaların öğrencilerimizi mağdur eden bu uygulamasına son vermesini ve kesintilerin öğrencilerimize iade edilmesini talep ediyoruz. Mağdur öğrenci ve velilerimizin kesinti yapılan bankalara dilekçe ile başvuru yaparak haklarının talep etmeleri gerekmektedir.
Eğitim sen olarak, bu tür yasa dışı uygulamaların her zaman takipçisi olacağız. Velilerimizin ve öğrencilerimizin yanında olacağız
(Vİ-SA)

23.01.2013 17:36:49 TSI

Editör: Wan Haber