Kurban ve Ramazan bayramlarında emeklilere verilen bin liralık ikramiyenin enflasyon nedeniyle verilen ikramiyelerin en az yüzde 26 seviyesinde arttırılmasını talep eden Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) açıklamada bulundu.

TÜED Başkanı olan Kazım Ergün, dini bayramlar öncesinde emeklilere verilen bin liralık ikramiyenin çok uzun süredir söylediklerini hatırlatarak, bu isteklerinin hükümetin geçen sene hayata geçirmesinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini ifade etti. Kurban ve Ramazan bayramlarında emeklilere verilen 1000 liralık ikramiyenin artan enflasyon nedeniyle değer kaybettiğini belirten Ergün, şu açıklamalarda bulundu:

‘'Birçok ödemelere yıllık tabanda yüzde 26 oranında artırıldı. Emekliler için önemli olan ikramiyelerin iyileştirilmesi lazım. Verilen ikramiyelere en az yüzde 26 seviyesinde artış yapılması, emekliler için yeni bir bayram müjdesidir'' ifadeleri kullanıldı.

İkramiyelere yapılacak olan bu artıştan, küçük esnaf olmak üzere herkesin nasipleneceğini vurgulayan Ergün, bayram ikramiyeleri ile emeklilerin bayramları maddi anlamda daha az buruk geçeceğini kaydetti. (HÜR HABER)

Editör: Wan Haber