Bu yıl Mersin'de 26-28 Mart 2013 tarihleri arasında 44'üncüsü yapılacak olan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması hazırlık çalışmaları değerlendirme toplantısı, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında yapıldı.
Valilik Özel Kalem Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu ile 'Bu Benim Eserim Yarışması' Bölge Koordinatörü Kamil Çelebi Yılmaz katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, Mersin'deki proje başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yarışmada bölge olarak üzerlerine düşenin en iyisini yapacaklarını ifade eden Güzeloğlu, yarışma organizasyonuna da her türlü desteği sunacaklarını belirtti.
Toplantıda yarışma süreci ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu ise Mersin'in 2012 yılından itibaren 12 yarışma bölgesinden biri olduğunu, 26-28 Mart tarihleri arasında ilk bölge sergilerini gerçekleştirecek olmalarından duyduğu heyecan ve mutluluğu ifade etti. Mersin bölgesinde ortaöğretim öğrencileri ve öğretmenleri arasında proje hazırlama kültürü ve bilincinin çok geliştiğini kaydeden Çömelekoğlu, bölgeye yapılan proje başvurularında geçen yıla göre yüzde 32'lik bir artış olduğunu, bunun da öğrencilerin bilime, bilimsel düşünmeye ilgilerinin artmasının bir göstergesi olarak kabul edilebileceğini dile getirdi.
MEÜ Rektörü Suha Aydın da Mersin ilinin bu başarısına MEÜ ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki işbirliğinin önemli katkı sağladığını belirtti.
(KRY-Y)

05.02.2013 13:19:16 TSI

Editör: Wan Haber