TÜBİTAK ve TÜSSİDE kurulan en büyük girişimcilik okulunda öğrenci ve öğretmenlerre girişimcilik ruhu aşılayacak. 8 bin öğretmenin girişimcilik, iş fikri oluşturma, pazarlama stratejileri ve iş modelleri konularında eğitim alacağı okulda 3 yıl sonunda 15000 sertifika verilmesi ön görülüyor.

 

Dr. Harun Güzeldere yaptığı açıklamada Türkiye'nin girişimcilik konusunda kendi kategorisinde alt sıralarda olduğunu belirtti. Nitelikli girişimciliğin çok az olduğunu belirten Güzeldere şu sözlere yer verdi; "Ülke ekonomisine katma değer sağlayacak, ihracatımızı arttıracak, girişimcilik fikirlerine yoğun ihtiyaç duymaktayız. Özellikle 2023 vizyonu kapsamında hedeflediğimiz en büyük 10. ekonomi, 60 milyar dolar ihracat gibi konuma gelebilmemiz için girişimcilik çok önemli hale gelmiştir."


Gelişmişliğe yükselen ülkeler incelendiği zaman, girişimcilikle birlikte eğitim faaliyetlerinin de ele alındığını söyleyen Güzeldere, "Bildiğiniz üzere ülkemizde de devletimizin de desteğiyle girişimcilik faaliyetleri yoğun şekilde devam etmektedir. Özellikle son dönemde bu destekler ve faaliyetlerin içinde yer almaktayız. Türkiye'nin en büyük girişimcilik faaliyetlerinin yürütüldüğü merkez konumunda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber