Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından TÜBİTAK 48. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, TÜBİTAK 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında tüm ilçeleri ziyaret ederek, ilgili öğretmenlere eğitimler verildi. 

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminde görev yapan Kenan Gezici ve Rıdvan Kaçar, 13 ilçede idareci ve öğretmen olmak üzere toplam bin 95 katılımcıya yüz yüze eğitimler verdi. Ar-Ge Biriminden yapılan açıklamada, TÜBİTAK projelerindeki amacın; öğrencilerin proje konusunda bilgi sahibi olmaları, düşünen, kurgulayan ve üreten bir neslin oluşması olduğu belirtildi.

3-983.jpg

Açıklamada, “Genç beyinlerimizin bilimsel çalışmalarda etkin rol almaları, ülkemizin gelişmesi açısından önemli bir değerdir. Bizler İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi olarak Vanlı öğrencilerimizin proje çalışmalarında başarı sağlamalarını amaçlamaktayız. Bu sebeple, proje çalışmalarında rol alacak olan danışman öğretmenlerimize proje başlıklarında eğitim vermeye çalışmaktayız. Van bölgesi, TÜBİTAK tarafından belirlenen 12. bölgedir. Bölgede Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt, Şırnak ve Van ili olmak üzere 8 il mevcuttur. Projelerin çağrıları başlamış olup, ocak-şubat ayları içerisinde sistem üzerinden başvurular alınacaktır. Mart-haziran aylarında ise ilgili projelerin sergileri yapılacaktır” denildi.

Ayrıca, Van’da bulunan proje okullarından gelen 76 öğretmene TÜBİTAK başlıklarında eğitimler verildiği bildirildi.

Editör: Wan Haber