Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilen yazıda illerin sosyo ekonomik gelişmişlik sıralamasında Trabzon'un yerinin 4. Bölgede bulunduğu gerekçesiyle yeni teşvik paketinde durumun düzeltilmesi talep edildi.
Yazıda, yeni 5084 sayılı teşvik yasası ile ilgili düzenleme yapılacağı müjdesi veren Başbakan'ın Mardin konuşması nedeniyle de teşekkür edildi. Konu hakkında ayrıca Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOBB Başkanı M. Rifat Hısarcıklıoğlu ve Trabzon Milletvekilleri de bilgilendirilerek destek istendi.
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu imzalı yazıda şu ifadeler kullanıldı:
"Sayın Başbakanım, 5084 sayılı Teşvik yasası ile ilgili olarak yeni bir çalışma yapılacağı duyumunu Mardin konuşmanızdan memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Yeni hazırlanacak teşvik sisteminde ekte sizlere sunduğumuz tabloda da görüleceği üzere illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında Trabzon'un yeri 4. Bölge olarak görülmektedir. Daha önce hazırlanan teşvik paketinde Trabzon 3. Bölge olarak belirlenmiştir. Bu nedenle konumumuz yeniden değerlendirilerek şimdi hazırlıkları yapılan yeni istihdam teşvik paketinde Trabzon'un yerinin 4. Bölge olarak belirlenmesini istiyoruz. Trabzon'un yeni hazırlanan teşvik paketinde 4. Bölge olarak belirlenmesi için yardımlarınızı arz ederiz."
(EK-ÖS-Y)

19.02.2013 15:15:04 TSI

Editör: Wan Haber