Türk Tabipler Birliği (TTB) üyeleri, perşembe günü Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının teşkilat yapısını düzenleyen Kanun Hükmünde Karaname'nin (KHK) yürürlüğünün durdurulması ve iptalini görüşecek olan Anayasa Mahkemesi önünde toplanacak.
Konuya ilişkin TTB'de düzenlenen basın toplantısına Türk Diş Hekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Türk Hemşireler Derneği temsilcileri de katıldı. Konuya ilişkin ortak açıklamayı TTB Genel Sekreteri Bayazıt İlhan yaptı. Çıkarılan kararname ile Sağlık Bakanlığı'nın icracı olmaktan çıkarıldığını, denetleyici ve düzenleyici konuma getirildiğini savunan İlhan, yine aynı kararname ile devlet hastanelerinin şirket hastanelerine dönüştürüldüğünü, hastaların sağlıkla ilgili mahremiyetini, hasta ve insan haklarını ihlal eden veri paylaşımının önünün açıldığını ifade etti. Kararnamenin sağlık alanında büyük tahribata neden olduğunu belirten İlhan, "663 sayılı KHK ile sadece Sağlık Bakanlığı değil, bütün sağlık ortamı yeniden şekillendirdi. Sağlığın piyasa koşullarına terk edilerek ticarileşmesi, çalışanların da iş ve işyeri güvencesinin ortadan kaldırılması, ücret güvencesinin yok edilmesi, esnek-kuralsız çalıştırılması düzenlendi. Gözümüz kulağımız Anayasa Mahkemesi'nde olacak. Mahkemeden kararnamenin iptal edilmesini talep ediyoruz" dedi.
Basın toplantısında soruları da yanıtlayan İlhan, bir gazetede yer alan 'Vampir Türk' haberini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, kendisinin de haberi okuduğunu söyledi. Konunun uzmanlık isteyen bir durum olduğunu belirten İlhan, "Yorumları psikiyatristlere bırakmakta fayda var" diye konuştu.
(EDA-CC-Y)

11.02.2013 14:25:58 TSI

Editör: Wan Haber