Antalya'da yapılan Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) 50. Yıl Sporun Zirvesi Eğitim Semineri'nde "Türk Futbolunun Engebeli Yolları" konulu panel düzenlendi.
Belek'teki Gloria Golf Resorts Otel'de düzenlenen "Türk Futbolunun Engebeli Yolları" konulu panele katılan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, kendisine sorulan soru üzerine Türk futbolunun son durumu hakkında şunları söyledi.
"Başarıya hangi acıdan baktığınız önemli. Bence başarılıyız. Çünkü hala varız. Ancak 2002'de ve 2008'de neden-sonuç ilişkisine hiç bakmadık. Şimdi de bakmıyoruz. 2002'de ben göreve geldiğimde FIFA'da 30. sıradaydık. Sonra 7. sıraya yükseldik. Şimdi 40. sıraya geriledik. Önemli olan hala var olmamız. Büyük organizasyonlar gerçekleştirebilecek potansiyelimiz var. 40. sırada olmamıza çok olumsuz bakmıyorum. Yeniden yükselişe geçebiliriz. Ayrıca Dünya Kupası'nda nasıl başarılı olduk kimse bana sormadı. Ancak başarısızlıkta sebep aranıyor. Şiddet kanunu var. Bu kanun ile herkes oynadı. Şimdi kanun var ama şiddet devam ediyor."
Trabzonspor'un ligin ilk yarısındaki performansıyla ilgili Güneş, "Trabzonspor'un benim dönemlerimdeki en kötü durumunda. Oyun olarak da iyi değiliz. Bunun sebepleri var tabi. Düzeltmek için uğraşacağız" dedi.
Yabancı futbolcu sayısı konusunda sorulan soru üzerine Şenol Güneş, "Teknik heyetler yabancı kısıtlaması konusunda tek başlarına karar veremezler. Alınmasın veya bırakılmasın denilen oyuncular oldu. Şampiyonlar Ligi'ne son anda gidiyorsun, yerli oyuncularla gidemezsin. Beşiktaş bu sene doğru bir şey yaptı. Ekonomik koşulları değerlendirerek hareket etti. Yabancıya karşı değilim. Yabancı sayısı 6 ise 6 olsun. Oynamayan her oyuncuya herkes sahip çıkıyor. Kulüpler şirket gibi olsa tüm zararlar en az yüzde 50 azalır. Beşiktaş'ta Guti, Simao ve Quaresma'nın gitmesi takımın dinamizmini artırdı. Yabancı konusunda kriterler konulması gerekiyor. 10 tane oyuncudan bir tane çıkınca göze batıyor" cevabını verdi.
Bir gazetecinin 6 hakem hakkında sorusu üzerine Şenol Güneş, "Altı hakemden çok hakemin niyeti önemli. En son Galatasaray'ın Avrupa maçında 6 hakem uygulaması vardı. Ancak 6. hakem gözünün önündeki pozisyonu veremedi. Niyet ve organizasyon çok önemli" ifadelerini kullandı.
(BÇ-EYB-S)

27.12.2012 14:11:16 TSI

Editör: Wan Haber