Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'de trafiğin başta can olmak üzere maddi ve manevi büyük kayıplara yol açan ve herkesin içini acıtan bir kavram haline geldiğini belirterek, "Trafikte yaşadığımız ve artık kabullenemediğimiz can kayıplarımızın en aza taşınması için herkese büyük sorumluluklar düşüyor" dedi.
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Vali Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarete Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer ile Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı da katıldı.
Ziyarette, Fevzi Apaydın'ın kendisinin çok değerli ve kadim bir dostu olduğunu ifade eden Güzeloğlu, Apaydın'ın federasyon başkanı olarak çok özel ve örnek çalışmalara imza attığını söyledi. Apaydın'ın 2013 yılı için trafik güvenliği ve trafik ile ilgili öncelikler kapsamında başlatılan bir çalışma dolayısıyla bugün Mersin'e geldiğini aktaran Güzeloğlu, "Trafik, ülkemizde başta can olmak üzere maddi ve manevi büyük kayıplara yol açan, artık hepimizin içini acıtan ve yakan bir kavram haline geldi. Trafikte yaşadığımız ve artık kabullenemediğimiz can kayıplarımızın hiç olmaması ve belki de en aza taşınması, maddi varlıklarımızın da kaybedilmemesi için sorumlu ve bilinçli bir eğitim süreci gerekiyor. Bu konuda herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Bugün de İçişleri Bakanlığımızın başlattığı '2013 Yılı Trafikte Güvenlik ve Trafikte Can ve Mal Emniyetinin Tesis ve Teminine Yönelik Çalışmalar' kapsamında değerli başkanımız ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğümüzce organize edilen ve ağırlıklı olarak şoför esnafımıza ve trafikte yaşayan ister sürücü ister yolcu olsun herkese dönük bir program başlatıyoruz" dedi.
Özellikle hız sınırlarına uyulmasının ve emniyet kemerlerinin muhakkak takılmasının 2013 yılı için Türkiye'de trafiğin temel kurallarından ve gereklerinden olduğuna işaret eden Güzeloğlu, "Buna biz Mersin Valiliği olarak üçüncü başlığı da ekledik. O da şoförlerimizin kesinlikle trafikte araç kullanırken cep telefonuyla konuşmamasıdır. Topluma vereceğimiz bu üç temalı mesajı bugünkü buluşmamızda kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.
TŞOF Başkanı Apaydın da Samsun'da beraber yaptıkları çalışmaları anlatarak, Vali Güzeloğlu'ndan övgüyle söz etti. Güzeloğlu'nun Mersin'de de trafik ile güzel bir çalışma başlattığını ifade eden Apaydın, Mersin'i mesleki dayanışma açısından Samsun ile kardeş şehir yaptıklarını kaydetti. Apaydın, "Her an her yerde olabileceğim gibi Mersin'de de bundan sonra daha çok bulunacağım. Valimizle biz gurur duyuyoruz. O sadece Mersin'in değil Türkiye'nin de valisi. Esnaf babası bir valimiz. Allah yolunu açık eylesin" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Güzeloğlu, Apaydın'a bir plaket vererek, kendisini Haziran ayında yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları'na davet etti.
(KYM-Y)

13.02.2013 14:47:54 TSI

Editör: Wan Haber