Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) işbirliğince düzenlenen 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Koyunlu düğün salonunda yapılan toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Merkezi Sorumlu Müdürü Ali Sulak, yılbaşında yürürlüğe girecek yasa hakkında bilgiler verdi.
Toplantı öncesi konuşan Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan, göreve geldikleri gün belirledikleri 14 projeden 13'ünü hayata geçirdiklerini söyledi.
Göreve geldikleri günden itibaren Karabük'ün birçok meselesine parmak bastıklarını ve gündeme getirdiklerini anlatan Baylan, "Karabük'ün durağan Ticaret Odasını aktif bir hale getirdik. Biz göreve geldiğimiz günlerde duyarsız bir Karabük vardı. Türkiye Cumhuriyeti'nin ağır sanayisinin olduğu, ilk 500 içinde 15 tane yatırımcısı sanayici firmasının olduğu bir kentte toplantılara çok fazla itibar etmiyorlar. Biz yılmadan usanmadan bu topluluğu 4 sene içinde bir araya getirmenin heyecanını yaşıyoruz. Katılımlarınızdan ve duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Türkiye büyüdüğü gibi Karabük'te bu paralel büyüyor. Bu gelişmeye bizde ayak uydurmamız lazım. Geçmişte insanların hedefi yoktu. Artık bu ülkenin hedefleri var ve bizde 2023 yılına hedefler koyarak vizyonumuzu belirlemeliyiz. Biz sanayicimize, girişimcimize, müteşebbissimize destek vermemiz lazım. Ortak akıl toplantıları yapmak lazım. Bugün 6331 sayılı kanun çok önemli ve çok ağır sorululuklar getiren bir yasa. Ben 30 yıldır bu kentte sanayicilik yapıyorum. Nasıl bu kadar ağır bir yükün altından kalacağız. Allah'ım müteşebbise yardımcı olsun" dedi.
Toplantı daha sonra ÇASGEM Sorumlu Müdürü Ali Sulak tarafından 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi.
(YE-ET-Y)

28.12.2012 11:47:24 TSI

Editör: Wan Haber