Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Şubat-Mart 2013 tarihinde yapılması planlanan fakat bakanlar kurulu tarafından Mayıs-Haziran 2013 tarihine ertelenen Odalar Birliği seçimi startını verdi.
Samsun TSO 2013 yılının ilk olağan meclis toplantısını Davut Altan Meclis Salonu&nda, Sedat Demirci'nin başkanlığında yaptı. Toplantıda söz alan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Seçimler şubat ve mart ayında yapılacaktı ama Odalar Birliği Bakanlığı 'Seçimlerde bize bazı şikayetler var. Bunlar bizden kaynaklanmıyor, bakanlıktan kaynaklanıyor' diye bir duyuru yaptı. Bunun üzerine Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile seçimler 3 ay ertelendi. Mayıs ve haziran ayı içersinde bizim seçimlerimiz tamamlanacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği organ seçimleri de ağustos ayında olacak diye Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Fakat bizim elimizde 'nasıl bir yol izleyeceğiz' diye bir şey yok. Geçmiş süreçte 2012 yılı Haziran ayının 30'una kadar herkesin muhasebecisi ve mali müşavirleri tarafından Maliye Bakanlığı'na 'NACE kotlarını' bildirsin dediler. Muhasebeciler bana alınacak ama bunun bu şekilde yanlış yapılmasının tek sebebi muhasebecilerdir. Bizim bazı muhasebeci arkadaşlarımız mükelleflerinin iş yerlerini dahi bilmiyorlar. Verdikleri yanlış beyanlardan dolayı 1 milyon 300 bin kişinin büyük bir çoğunluğu NACE'leri yanlış verildiği için farklı yerlerde çıktı. Yani leblebicilik yapan adam kuyumcuda görünüyor" dedi.
Seçimlerde aday olarak çıkacaklara seslenen Murzioğlu, "Seçime girecekler birleşip, tek liste olarak çıksınlar. Beraber olurlarsa onlara rakip de çıkmaz. Bu meclis ilk kurulduğunda böyle bir kalabalık vardı. Bugün de böyle bir kalabalık var. Nedeni de seçimdir. Hepsi benim ağzımdan sürecin ne olacağını dinlemek için gelmiştir. Önümüzde bir seçim süreci var. Şimdiden kırgınlıklar, dargınlıklar ve sürtüşmeler başladı. Lütfen bunları yapmayalım. Seçimde aday olacaklara ben her türlü yardımı yapacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. Ama adam gibi gelecek, ikili oynamayacak" diye konuştu.
Fuar ve Kongre Merkezi inşaatının gecikmesi hakkında da bilgi veren Murzioğlu, "Fuar ve Kongre Merkezi'ni göreve geldiğimiz günden beri 'Samsun'a kazandıracağız' dedik. Müteahhidin bize verdiği son tarih 9 Nisan 2013'tür. Ben objektif biriyim, hiçbir şeyi saklamam. Fuar ve Kongre Merkezi'nin bugüne kadar uzamasının sebebi, bizim verdiğimiz projenin müteahhit tarafından eksiklerinin bulunup, düzeltilmesidir. Şu anda en son düzeltme olayı çatısının bu yükü taşıyamayacağıdır. Mimar 'yapacaksın' diyor, müteahhit 'yaparsam burası çöker' diyor, kaldık ortada. Ama bize 9 Nisan'da teslim edileceğini söylüyorlar" şeklinde konuştu.
Oda olarak seçim startının verildiğini ve geri dönülemeyeceğini ifade eden Samsun TSO Meclis Başkanı Sedat Demirci, "Gergin bir seçim geçmesin. Çünkü Samsun'a rezil oluyoruz. Geçen seçimde birkaç hadise oldu. Lütfen dikkatli olalım" uyarılarında bulundu.
(GKH-SLH-Y)

30.01.2013 17:31:29 TSI

Editör: Wan Haber