Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Osman Yıldırım, Etik Derneği tarafından düzenlenen söyleyişe katıldı. Dernek Başkanı İbrahim Kılıç ve Dernek Yöneticilerinin konuğu olan Yıldırım, TSO ve kendisi hakkında merak edilen tüm soruları yanıtladı.
Yaklaşan oda seçimlerinde ilk defa uygulanacak NACE sisteminin devrim niteliğinde olduğunu belirten Başkan Osman Yıldırım, "Bu sistem dikkate alınarak, Türkiye'nin geleceği planlanacaktır. Teşvikler de dahil bu sistem dikkate alınacaktır" dedi.
İlimizde yayın yapan bazı gazetelerde 'haber etiği' bulunmadığına dikkat çeken Yıldırım, "Hiç kimseye iftira atılmasını doğru bulmuyorum. Etik kurallarına uygun olarak yayınlar yapılmalı Bazı gazeteci ve köşe yazarlarının derneğinize üye olması gerekir" dedi. Seçimler öncesinde basın mensuplarıyla odada tarafsız bir basın toplantı düzenleyeceğini belirten Başkan Yıldırım, "Tüm gazete ve televizyonlardan bir muhabiri bu toplantıya çağıracağız. Herkes neyi merak ediyorsa ve sormak istiyorsa açıkça sorabilecek bende objektif bir şekilde yanıtlayacağım" dedi.
(UY-ZB-Y)

28.01.2013 10:27:01 TSI

Editör: Wan Haber