İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında imzalanan protokol ile oda üyelerine 'Kalibrasyon' hizmetlerinde yüzde 30 ve eğitim hizmetlerinde ise yüzde 20 indirim uygulanacak.
İTSO'da düzenlenen protokole AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, İTSO Başkanı Metin Anıl ile oda üyeleri katıldı. Şentürk, "Ticaret ve Sanayi Odası'yla yaptığımız protokol dahilinde kalibrasyon hizmetlerinde oda üyelerine yüzde 30 indirim yapacağız. Eğer müşterimiz aynı zamanda TSE belgeli bir kuruluş ise ilave yüzde 10 daha indirim uygulayıp, indirimi yüzde 40'a çıkaracağız. Eğitim hizmetlerinde odamıza yüzde 20 indirim, TSE belgeli üyelere ise yüzde 30 eğitim yapacağız. İnşallah eğitim ve kalibrasyon hizmetlerinde ciddi bir indirimi İnegöllü sanayicimize kazandıracağız" dedi.
Standardın her ürün ve üretim için çok önemli olduğunu belirten Anıl ise, "Bugün burada TSE ile bir protokol imzaladık. Bu bir kalibrasyon ve eğitim protokolü. Standart her ürün ve üretim için çok önemli. Eğer belli bir standardınız yoksa, hiçbir şeysiniz. Yani ürettiğinizin bir değeri yok. Avrupa Birliğine giriş sürecinde, bu yolda, ihracatımızın, dış ticaretimizin hızla arttığı böyle bir dönemde, bizim de belli standartlarda üretim yapma gibi bir mecburiyetimiz var. İşte İnegöl'deki üreticilerin, ihracatçıların, belli bir standardı yakalaması adına, geçtiğimiz yıllarda TÜV Rehiland'ı mobilya adına İnegöl'e getirme çalışmaları yaptık. Şimdi de TSE, odamızın bünyesinde kalibrasyon, eğitim ve standart hizmeti verecek" diye konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, "TSE'nin vermiş olduğu belgeler artık başka ülkelerde de kabul görmeye ve bizim ihraç ettiğimiz ürünlerde aranır hale gelmeye başladı. Bu topyekun bir kalkınma hamlesinin göstergesidir. Tabii kurumun başında bulunan amirlerimiz, idarecilerimiz, başkanımız mutlaka bu konuda direkt olarak risk alıyorlar. Aldıkları risk neticesinde de başarıyı yakalıyorlar. Çünkü, risk ne kadarsa başarı o kadardır" şeklinde konuştu.
(SB-MŞ)

29.01.2013 11:11:11 TSI

Editör: Wan Haber