Spor Toto Süper Lig mücadelesinde Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya gelecekler. Peki maç ne zaman? Saat kaçta? İşte cevabı...
Trabzonspor ile Beşiktaş, 3 Mayıs Pazar günü karşılaşacak. Maçın başlamama saati ise 19.00.

Karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

18 takımın rekabet halinde olduğu PTT 1. Lig'de ligi ilk iki sırada bitiren takımlar Spor Toto Süper Lig'e yükselecek. 3., 4., 5. ve 6. sıradaki takımlar ise playoff karşılaşması oynayacaklar. Spor Toto Süper Lig'de sezonu son üç sırada tamamlayan takım ise bir alt lige, PTT 1. Lige düşerek mücadelesine yeni kümede devam eder.
 

BEŞİKTAŞ TRABZON'DA
 
Beşiktaş, Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 29. haftasında bugün oynayacağı Trabzonspor maçı için Trabzon'a geldi. 

Zorlu maçın hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla tamamlayan Beşiktaş, akşam saatlerinde de özel uçakla Trabzon’a geldi. Siyah beyazlı kafileyi havalimanında az sayıda taraftar karşıladı. Bir taraftar, teknik direktör Slaven Bilic’e çiçek verdi. Bir taraftar da genç kaleci Günay Güvenç’e nazar boncuğu taktı. Kafile, daha sonra otobüsle polisin yoğun güvenlik önlemleri altında maç saatine kadar kalacağı otele gitti. Beşiktaş kafilesini burada da bir grup taraftar karşıladı. Polisin takıma fazla yaklaştırmadığı taraftarlar, takımları lehine tezahüratta bulundu. 

Beşiktaş’ın Trabzonspor maçı kafilesine şu futbolcular bulunuyor: "Cenk Gönen, Günay Güvenç, Veysel Sapan, Ersan Adem Gülüm, Pedro Franco, Tomas Sivok, Alexander Milosevic, Atınç Nukan, Ramon Motta, Daniel Opare, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan, Kerim Frei, Gökhan Töre, Olcay Şahan, Jose Sosa, Cenk Tosun, Mustafa Pektemek, Demba Ba."
 
 
TRABZONSOR ÜÇ PUAN PEŞİNDE
 
Gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmak için sezonu ilk 4 içerisinde bitirmeye hedefleyen Trabzonspor, bugün sahasında lider Beşiktaş’ı ağırlayacak. Avrupa yolunda kayba tahammüle kalmayan bordo-mavililer, taraftarı önündeki müsabakan 3 puanla ayrılmak istiyor. Zorlu maçta iç saha başarısı ve taraftarının desteğine güvenen Karadeniz ekibi, ligin ilk yarısında Konya’da 3-0 mağlup olduğu rakibinden rövanşı da almayı planlıyor. 

Şampiyonluk hedefiyle başladığı lige erken havlu atan Trabzonspor, şampiyonluk mücadelesi veren rakipleriyle oynadığı maçlarda elde ettiği sonuçlarla ligin zirvesini şekillendirdi. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında elde ettiği sonuçlarla rakiplerini liderlik koltuğundan eden bordo mavililer, şimdi de gözünü Beşiktaş’a çevirdi. 

Şampiyonluk yarışı içerisindeki güçlü rakipleri karşısında bu sezon sadece Beşiktaş’a kaybeden bordo mavili ekip, Fenerbahçe ile oynadığı 2 maçtan da sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, Galatasaray karşısında ise 2 maçtan da sahadan galibiyetle ayrıldı. Ligin ilk devresinde Konya’da oynanan ve Beşiktaş’ın 3-0 kazandığı karşılaşmada bu sezonki tek derbi yenilgisini tadan bordo mavililer, yarın hem rakibinden rövanşı almak, hem de Avrupa iddiasını sürdürmek istiyor. 

Trabzonspor, zorlu maçta iç sahada ve derbi maçlardaki başarılı grafiğine güveniyor. Bu sezon sahasında oynadığı 14 maçta bir kez mağlup olan Bordo mavililer, 3 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Karadeniz temsilcisi, taraftarı önündeki 10 maçı da kazanmasını bildi. Evindeki son kaybını ligin 15. haftasında 4-1’lik yenilgiyle Eskişehirspor karşısında yaşayan bordo-mavililer, o haftadan sonra sahasında oynadığı 6 maçta puan kaybı yaşamadı. 

Zorlu maç öncesi Trabzonspor’da sezonu kapatan Aytaç Kara ile sakatlıkları bulunan Musa Nizam ve Yatabare dışında eksik bulunmuyor. Gençlerbirliği maçında burnu kırılan Mustafa Akbaş ise teknik direktör Ersun Yanal’ın görev vermesi halinde özel maske ile oynayabilecek. Kart cezası biten Özer Hurmacı, sakatlığı geçen Mehmet Ekici ve hastalığı geçen Oscar Cardozo da bir haftalık ayrılığın ardından formalarına kavuşacam.
 

120. KARŞILAŞMA

Trabzonspor ile Beşiktaş, bugün yapacakları maçla 120. kez karşı karşıya gelecek. 11 Ekim 1973 tarihinde bordo-mavililerin 2-0 galibiyetiyle başlayan 41 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 119 karşılaşmanın 48'ini Beşiktaş, 42'sini Trabzonspor kazandı. 29 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlıların 158 golüne, bordo-mavililer 127 golle karşılık verdi.

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak müsabakayı Cüneyt Çakır yönetecek. Bahattin Duran ve Mehmet Cem Satman’ın yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Serkan Ergün olacak. Müsabakada Çağatay Şahan ve Hakan Ceylan da ilave yardımcı hakem olarak görev yapacak.

Trabzonspor’un maça şu 11’le çıkması bekleniyor: Hakan, Salih, Bosingwa, Uğur, Mustafa (İshak), Medjani, Özer, Deniz, Mehmet, Erkan ve Cardozo. 

Editör: Wan Haber