Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, engellilere yönelik başarılı çalışmalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği'ne (BOED) Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumundan (TRT) teşekkür belgesi gönderildi.
3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, BOED Genel Başkanı Halil Burgaz'ın; TRT'nin 3 yıl önce hayata geçirdiği, Türkçe başta olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve İspanyolca olmak üzere 6 ayrı dilde yaptığı yayınlarla, Türkiye'nin kültürel değerleriyle, doğal güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmasıyla bilinen TRT Turizm Belgesel Kanalında yayınlanan 'Buluşma Noktası Türkiye' adlı canlı yayınlanan programa, davet edilip, programa verdiği destek nedeniyle gönderilen şükran belgesinin dernek camiası tarafından memnuniyetle karşılandığı gözlendi. TRT Belgesel Kanalında, yapımcılığını Metin Aydın'ın üstlendiği programa davet edilerek, hem Ayvalık'ın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı verip, öte yandan da Türkiye'nin en önemli sosyal yaralarından biri olan engelliler konusunu gündeme taşıyan dernek Genel Başkanı Halil Burgaz ise TRT'nin şık jestine teşekkür etmeyi ihmal etmedi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Burgaz, Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olarak bilinen TRT Belgesel Kanalındaki programa davet edilmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Programda, BOED olarak sahibi oldukları bir panelvan aracın, Ayvalık Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Zihinsel Engelliler Okulu, Yaşlılar Bakım Evi ve derneğin engellilere yönelik el becerileri eğitimlerinin verildiği üretim atölyesindeki engelli kursiyerlerini haftanın 5 günü evlerinden alarak söz konusu ünitelere sevkinin yapıldığını anlattığını kaydeden Burgaz, "Bu yüzden söz konusu aracımızın çoğu zaman yeterli olmaması nedeniyle, ikinci bir aracın alımı konusunda başlatmayı hedeflediğimiz kampanya kapsamında, Balıkesir Valiliğinin olurları ile yapılacak her türlü etkinliklerden elde edilecek gelirle Vakıfbank Ayvalık Şubesi nezdinde açılan hesapta toplanılacak yardımlarla yeni bir araba alımını gerçekleştirmek istediğimizi programda dile getirdik" dedi.
Ayvalık Belediyesi'nin büyük katkılarıyla, ilçede engellilerin yaşam kalitesinin diğer il ve ilçelere nazaran pozitif yönde farklılığını ifade ettiğini kaydeden Burgaz, "Bununla beraber, her yıl ülkemizin dört bir yanından ilçemize gelerek engelli kader arkadaşlarımız ve bu kader arkadaşlarımızın ebeveynlerinden oluşan ortalama bin 500 2 bin özel konuğumuza bir hafta boyunca ev sahipliği yapan şehrimizin engelliler için yaşanacak en ideal bir şehir olduğunu ve belediyemizin kaldırımlarıyla, şehiriçi otobüslerinde asansör aparatlarının olduğunu programda dile getirdik. Bununla birlikte Ayvalık Kaymakamlığının her iki hizmet binasında da engelli vatandaşlarımız için asansörlerin mevcut olduğunu vurguladık" şeklinde konuştu.

"EVLERİNDEN DIŞARI ÇIKAMAYAN ENGELLİLER İÇİN LAPTOP ALMAK İSTİYORUZ"
Programda; Ayvalık ve Altınova beldelerinde el becerileri üretim okullarında malzeme alımı hususunda kaymakamlık ve Ayvalık Belediyesi'nin derneğe maddi destek sağladığını ve üretim atölyelerindeki engellilerin ürettiklerinin teşhiri ve satışına yönelik, haftanın belirli günlerinde Ayvalık Belediyesi tarafından tespit edilen alan üzerinde satışa sunulduğunu ve yine geçtiğimiz yaz sezonunda tanzim edilen gece pazarında da stant kurarak gerçekleştirdiklerini belirttiğini kaydeden BOED Genel Başkanı Halil Burgaz, " Tüm bunların dışında Para Toplama kampanyamızla, evlerinden çıkamayan engelli çocuklarımıza laptop alınmasıyla ilgili çalışmalar başlatıldığını, bu hususta hayırsever halkımızın Vakıfbank Ayvalık Şubesinde açılan IBAN TR 30 0001 5001 5800 7300 39 43 90 hesaba yapacakları bağışlarla veya derneğin 0 266 312 66 00 numaralı telefonunu arayarak ya da interneteki web sitemiz; www.ayvalikboed.org.tr adresinden bizlere ulaşarak katkı verebileceklerini anlattık. Sağolsun TRT'nin yetkilileri de önceki gün bizlere bir teşekkür belgesi gönderdiler. Çok mutlu olduk. TRT yetkililerine biz engellilere bu imkanı tanıdıkları için şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.
(SS-SŞ)

10.12.2012 16:33:45 TSI

Editör: Wan Haber