Ordu'nun Fatsa ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.
Kaza, 21.00 sıralarında Fatsa ilçesi Büyük Sanayi Sitesi mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ercan Çamoğlu'nun kullandığı 57 DE 429 plakalı odun yüklü kamyon arıza yaptı. Arkadan 57 AD 077 plakalı yine odun yüklü kamyon ile seyir eden baba Halil Çamoğlu, arızayı gidermek için durarak oğluna yardım etmeye başladı. Baba-oğul arızayı uzun süre gideremeyince bir halatla arıza yapan kamyonu çektirmek istediler. İki araç arasında halat bağladıkları sırada, Gebze'den Gürcistan'a sıfır araba götüren Vahit Yurt yönetimindeki 34 VY 9146 plakalı treyler, henüz belirlenemeyen bir nedenle Halil Çamoğlu'na ait kamyona arkadan çarptı. İki kamyon arasında bulunan baba Halil Çamoğlu ile oğlu Ercan Çamoğlu, arada sıkışarak olay yerinde feci şekilde can verdiler. .
Kazanın ardından treyler sürücüsü aracın içerisinde sıkıştı. Olay yerine 112, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri yol güvenliğini alırken, Fatsa Belediyesi İtfaiye ekipleri de uzun süre sıkışan sürücüyü kurtarmaya çalıştı. Bir ayağı aracın gaz pedalının altına giren Vahit Yurt'u kurtarmak için itfaiye ekipleri seferber oldu. Uzun süren çalışma sonucu sürücü sıkıştığı yerden kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
Samsun-Ordu karayolunda trafiğin aksamaması için olay mahalline yakın bir yan yoldan küçük araçların geçişine izin verildi. Büyük araçlar ise kaza yerindeki araçların ve cenazelerin kaldırılmasından sonra yollarına devam edebildi. Baba Halil Çamoğlu ile oğlu Ercan Çamoğlu'nun cenazeleri otopsi yapılmak üzere Fatsa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.
(MY-SLH-Y)

03.02.2013 00:39:43 TSI

Editör: Wan Haber