Aydın'ın Nazilli ilçesinde, kapalı demir köprü üzerinde hareket halindeki trenin önüne atladığı iddia edilen 50 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti. Şahsın tren rayları üzerine düşen cüzdanından kimliği tespit edildi.
İzmir Denizli seferini yapmak üzere sabah saat 07.45'de Basmane Tren Garı'ndan yola çıkan Ekrem Çil (55) idaresindeki 32251 sefer sayılı tren saat 11.58'de Nazilli Tren Garından hareket etti. Tren 750 metre sonra, Cumhuriyet Mahallesi 372 sokak kesişimin de bulunan Dereçay üzerindeki demirköprü girişinde frene basmasına rağmen iddiaya göre bir anda önüne atlayan evli ve 3 çocuk babası 50 yaşındaki müteahhit Hüsnü Gün'e çarptı. Yoldan geçen vatandaşların tanık olduğu olayda, trenin altında 5 metre sürüklenen Gün, parçalanarak can verdi. Tren olay yerinden 50 metre sonra durabildi.
Tren kazasının yaşandığı ihbarı ile olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, trenin fren sesini duyan mahalleli ve çevreden geçmekte olan vatandaşlar olay yerine akın etti. Trenin çarpması sonucu ölen Hüsnü Gün'ün cansız bedenini demirköprü üzerindeki yürüme yolunda durarak izleyen vatandaşları uzaklaştırmak için polisler yoğun mücadele verdi. Çocukları ve aileleri uyaran polis 'Çocukların psikolojisini bozmayalım sayın aileler' diyerek yaşananlara tepki gösterdi.
Ceset üzerinden Hüsnü Gün adına nüfus cüzdanı, ehliyet ve Ticaret Odası kayıt belgesi çıktı. Bunun üzerine polis ekipleri, çevrede bulunan vatandaşların yardımı ile şahsın kim olduğu hakkında bilgi topladı. Aslen Avra'lı olduğu öğrenilen Hüsnü Gün'ün Yeşilmahallede ikamet ettiğini öğrenen polis, akrabalarına ulaşarak konuyu bildirdi. Maddi durumunun iyi olduğu öğrenilen Hüsnü Gün'ün ailevi problem yaşadığı iddia edilirken, Gün'ün 1,5 ay önce ilaç içerek intihar teşebbüsünde bulunduğu öğrenildi. Nazilli Devlet Hastanesine kaldırılarak ölümden dönen Hüsnü Gün'ün yaklaşık 1 aydır psikiyatri servisinde tedavi desteği aldığı belirtildi. Kendisini son olarak dün akşam saatlerinde gören akrabaları ve arkadaşlarının kendisinin hiçbir problemi olmadığını belirtti.
Makinistin kısa sürede frene bastığı fakat duramadığı söylenirken, ceset torbaya konuldu. Ayakkabısının teki yürüyüş yoluna diğer teki dereye düşen Hüsnü Gün'ün cansız bedeni Nazilli Devlet Hastanesi morguna oradan da otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(ÜÖ-HO-Y)

01.02.2013 13:32:39 TSI

Editör: Wan Haber