Yaklaşık 8 ay önce transvers miyelit hastalığına yakalanan 11 yaşındaki Yusuf Taluğ, iyileşip ayağa kalkabilmek için yardım bekliyor.
Bitlis'in Güroymak ilçesi Kolbaşı köyü nüfusuna kayıtlı Taluğ ailesinin üç çocuğundan biri olan Yusuf Taluğ (11), 8 ay önce tanı konulması oldukça güç olan transvers miyelit hastalığına yakalandı. Baba Abdulgani Taluğ, çocuğunun tedavisi için çalmadık kapı bırakmadı. Adana ve Tarsus'taki tüm hastaneleri gezen Abdulgani Taluğ, çocuğunun hastalığına bir çare bulamadı. Yusuf'u son olarak Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne getiren çaresiz baba, burada oğlunun 'transvers miyelit' hastalığına yakalandığını öğrendi. Doktorların bu hastalık karşısında çaresiz kaldıklarını söyleyen Taluğ, devletin yardımına muhtaç olduklarını söyledi. Baba Taluğ, "8 aydır çocuğum yatalak. İlk olarak hastalık kendini ayak topuklarında ağrılarla gösterdi. Bitlis Tatvan'da Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Oradan Diyarbakır'a sevk ettiler. Orada iki gün yoğun bakımda kaldık. Kitle dediler. Ellerinde cihaz, malzeme olmadığını söyleyip, beni Adana Balcalı'ya sevk ettiler. Uçak ambulansla Adana'ya geldik. Orada 5-6 gün yoğun bakımda kaldık. Sonra gözün aydın, kitle yok dediler. Çok ender görülen bir hastalığa yakalandığını söylediler. Uzun süren bir tedavi görmemiz gerektiğini belirttiler. Şimdi çocuğumun belden aşağısı tutmuyor. Çocuğumun altına bez bağlıyoruz. Tuvalet ihtiyacını öyle gideriyoruz. Yetkililerden ve iyiliksever doktorlardan yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Okulunu ve arkadaşlarını özlediğini söyleyen ilkokul 3. sınıf öğrencisi Yusuf Taluğ ise, "Artık yataktan çıkmak istiyorum. Top oynamak istiyorum. Arkadaşlarımla okuluma devam etmek istiyorum. Beni iyileştirecek olan bir doktor varsa bana yardım etsin" dedi.
(ERY-AKL-CC-Y)

06.02.2013 15:54:16 TSI

Editör: Wan Haber