Bünyesine 50 metre yüksekliğe uzanabilen bir itfaiye aracı ile iki kılavuz aracı katan Edirne Belediyesi, Trakya'nın en büyük itfaiye filosunu oluşturdu. Alınan yeni araçlarla birlikte yangın söndürme aracı sayısını 10'a çıkaran Edirne Belediyesi sel taşkını için de bir adet Zodyak bot bünyesine kattı.
Edirne Belediye Başkanlığı, yeni aldığı itfaiye araçları ile kuka makinesinin tanıtımını yaptı. Belediye Başkanlığı binasın yanında bulunan otoparkta yapılan tanıtımda konuşan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Trakya'nın en büyük itfaiye filosunu oluşturduklarını söyledi.
17 KATLI BİNALARA MÜDAHALE EDİLEBİLECEK
Edirne'nin büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunu ve her gün yeni binaların yapıldığını kaydeden Sedefçi, "Edirne Belediye Başkanlığı olarak itfaiye filomuza 3 araç takviye ettik. Biri 45 metre merdiven yüksekliği olan bir araç. Bu araçla 17 katlı binalarda çıkan yangınlara müdahale etme şansımız var. Ayrıca 2 de kılavuz araç aldık. Şu an Edirne Belediye Başkanlığı'nın itfaiye filosu, Trakya'nın en büyük filosu. Genç en yetenekli grubumuz var. Onlarla gurur duyuyoruz. Edirne bugüne kadar yangın konusunda olumsuzluk yaşamdı. Ekipler anında müdahale ederek çözüm üretti. Bu yeni araçlarla halkımıza en iyi hizmeti vereceğiz" dedi.
İNSAN OLMADAN SU ATABİLİYOR
Yaklaşık 50 metre merdiven yüksekliği olan itfaiye aracı 100 metreye kadar su atabiliyor. Eksi 10 metreye kadar aşağıda inebilen merdiven sayesinde olası taşkınlarda güvenlik sağlanabilecek. Üzerinde hiçbir insan olmadan su atabilen araç, uzaktan kumanda ile monitörden kontrol edilebiliyor.
ZODYAK BOT VE KUKA MAKİNESİ DE ALINDI
Sel baskını ihtimali ile bir de Zodyak bot aldıklarını ifade eden Sedefçi, "Artık sel ve taşkın gibi olumsuzluklarda mahsur kalan vatandaşlarımız Zodyak botla kurtarılabilecek" dedi. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'ne ise bir adet kuka makinesi alındığını belirten Sedefçi, "Daha önceden 2 kuka makinemiz vardı. Bunlar büyük araç olduğu için dar yollara giremiyordu. Yeni alınan araçla birlikte dar yollara da girilebilecek" dedi.
Sedefçi, 3 itfaiye aracı, 1 Zodyak bot ve 1 kuka makinesinin 1 milyon 750 bin TL'ye mal olduğunu sözlerine ekledi.
(ORA)

12.02.2013 15:26:53 TSI

Editör: Wan Haber