Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü çelik üretimi konusunda yardım isteyen Makedonya'ya TİKA aracılığıyla yardım edecek.
TİKA Makedonya Koordinatörlüğü aracılığıyla çeltik üretimi konusunda yardım isteyen Makedonya'ya Türkiye'den bir heyet giderek yerinde incelemelerde bulundu. Talep üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ali Osman Sarı başkanlığında, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Necmi Beşer ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü çeltik şube şefi Dr. Halil Sürek'ten oluşan heyet Makedonya Cumhuriyetine giderek incelemelerde bulundu. Heyet Makedonya'da, Tarım, Orman ve Su Kaynakları Bakanı Lupço Dımovski, Bakanlık Musteşarı Beşir Yaşari başta olmak üzere Bakanlığın diğer yetkilileri, Araştırma Enstitüsü ve Çeltik Araştırma İstasyonu yetkilileri, üreticiler, çeltik fabrikası sahipleri ve sektörün diğer temsilcileri ile görüşmelerde bulunularak fabrika ve çeltik üretim bölgelerinde ziyaretler yapıldı.
Yapılan görüşme ve incelemelerde Makedonya'da çeltik tarımı ile ilgili sorunlar tespit edilerek Makedonya'da çeltik kalitesinin yükseltilmesi ve tarımının gelişmesi için TİKA ile birlikte proje hazırlanmasına karar verildi.

04.01.2013 16:58:36 TSI

Editör: Wan Haber