İzmir'in Torbalı ilçesinde bir kişi, kullandığı traktörün şarampole yuvarlanması sonucu aracın altında kalarak hayatını kaybetti.
Kaza, önceki gün 16.00 sıralarında meydana geldi. Korucuk köyünde ikamet eden 77 yaşındaki Osman Sözen, traktörüyle zeytin tarlalarını dolaşmaya çıktı. Karakuyu Mahallesi'nde bulunan tarlasına gelen Sözen, bir süre boyunca zeytin ağaçlarını inceledikten sonra traktörüne binerek evine geri gitmek istedi. Son günlerde aşırı yağmurlardan dolayı ıslanan tarla yolunda, Sözen'in kullandığı 35 TAU 63 plakalı traktör çamura battı. Dakikalarca uğraşmasına rağmen traktörü saplandığı çamurdan çıkaramayan Sözen, gaza basmaya başladı. Yaşlı adam direksiyon hakimiyetini kaybetti ve şarampole yuvarlandı. Yaşlı adam, traktörün üzerine devrilmesiyle olay yerinde can verdi.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Yaşlı adamın cesedi, yoldan geçen diğer sürücüler ve olayı gören bazı köylüler tarafından Torbalı İlçe Jandarma Ekipleri'ne ihbar edildi. Bunun üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, durumu nöbetçi cumhuriyet savcısına bildirdi. Sözen'in cesedinin çıkartılması için olay yerine kepçe çağrıldı. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından, kepçenin de yardımıyla yaşlı adamın cesedi traktörün altından çıkartılabildi. Olay yerine gelen Sözen'in torunları ve çocukları ise sinir krizi geçirdi. Sözen'in, aynı zamanda Torbalı'nın tanınmış muhasebecilerinden olan Burhan Türe'in dayısı olduğu öğrenildi. Olay yerine giden Türe de gözyaşlarına hakim olamadı.
Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
(CZ-YHY-Y)

20.02.2013 18:57:47 TSI

Editör: Wan Haber