Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Kumkuyucak beldesinde domuzların burnu ile karıştırdığı arazilerde oluşan, traktör pulluğu ile sürülmüş gibi görüntüler görenleri şaşırttı.
Kumkuyucak Belediye Başkanı Veli Yalçın, yaptığı açıklamada, beldenin çevresindeki arazilerde yaşayan domuz varlığında son yıllarda artış görüldüğünü ifade etti. Genel olarak dağlarda yaşayan, ancak kış mevsiminde yiyecek bulamadığı için ovaya inen domuzların, toprağı karıştırıp yeraltında solucan ve buna benzer yiyecek aradığını ifade eden Yalçın, domuzların burnu ile karıştırdıkları toprağın, bazı tarlaların adeta traktör pulluğu ile sürülmüş gibi olduğunu kaydetti.
Kumkuyucak merasının birçok noktasında bu görüntülere rastlamanın mümkün olduğunu dile getiren Yalçın, "Bizler bunu ilk gördüğümüzde çok şaşırdık. Domuzun burnu ile karıştırdığı yer sanki traktörün pulluğu ile sürülmüş gibi. Bu olay domuzun ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Domuzlar bu yöntemle zaman zaman ekili arazilerimize de zarar veriyor" dedi.
(SD-ERG-Y)

05.01.2013 15:20:20 TSI

Editör: Wan Haber