Kütahya'nın Gediz ilçesinde bir evin önünden traktör ve saman balyalama makinesi çalan 2 kişi, MOBESE görüntüleri sayesinde yakalandı.
Edinilen bilgiye göre çiftçi N.A., arkasında saman balyalama makinesi bulunan 43 LP 639 plakalı traktörünü evinin önüne park ederek ayrıldı. Sabah işe gitmek üzere evden çıkan N.A., traktörünü park ettiği yerde göremeyince polise haber verdi. Kamera kayıtlarında, plakası tespit edilemeyen koyu renkli Doğan veya Şahin marka bir otomobilin traktörün bulunduğu cadde üzerinde aniden durduğu, araçtan inen 2 kişinin traktör ile arkasında bulunan balyalama makinesini çaldığı görüldü.
Şüphelilerden biri Uşak, diğeri Manisa'nın Selendi ilçesinde yakalandı. Yaklaşık 100 bin TL değerindeki 43 LP 639 plakalı traktör ve balyalama makinesi ise Selendi ilçesine bağlı Çotak köyü yakınlarında terk edilmiş vaziyette bulunarak sahibine teslim edildi. Gözaltına alınan Ö.E. ve K.G., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Gediz İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, MOBESE ile ev ve iş yerlerinde bulunan kameraların öneminin traktör hırsızlarının yakalanmasıyla bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.
(MA-EFE-MŞ-GS-Y)

11.01.2013 12:55:46 TSI

Editör: Wan Haber