Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Van'da eski, yanmayan, trafikte işlevini yeterince yerine getirmeyen, gündüz fark edilmeyen trafik ışıkları diğer adıyla sinyalizasyon lambaları yenileriyle değiştiriliyor.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, eski sinyalizasyon lambalarının sökülerek yerlerine daha modern sinyalizasyon lambaları taktıklarını söylediler.

 Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri Van'da kırık, yanmayan ve eski sinyalizasyon ışıklarının yerine modern trafik ışıkları taktıklarını ve bu sinyalizasyon ışıklarının şehir içi araç trafiği ile yayaların geçişini rahatlatacağını belirterek, "Seyir halindeki araçlar trafik ışıklarının yanmamasından dolayı çoğu zaman kaza tehlikesiyle karşı karşıya kalabilmektedirler. Aynı şekilde yayalarda zor durumda kalabiliyorlar. Olası araç ve yaya kazalarının önüne geçmek adına çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda öncelikli olarak ana arterlerde ve diğer caddelerde eskimiş sinyalizasyon sistemlerini, dayanıklılığı ve görünebilinirliği olan halojenli sinyalizasyon sistemleri ile yeniliyoruz. Amacımız şehir içi araç trafiği ile yayaların geçişini rahatlatmak ve kazaların önüne geçmektir. Bununla ilgili çalışmalarımız devam edecektir. Yeni sinyalizasyon ışıkları hem daha modern bir yapıya sahip hem de daha kuvvetli ışık sağlıyor. Buda sürücüler için yönlendirici önemli bir etkendir. Yeni sinyalizasyon sistemi özellikle gece saatlerinde sürücülerin trafik ışıklarını daha iyi görmelerini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra modern teknik özelliğe sahip lambalar sayesinde sürücüler ve yayalar, güneş ışığında bile ışıkları daha rahat fark edebilecekler. Buda olası kazaları engelleyecektir" dedi. (Hacı Yılmaz - Vansesi)

Editör: Wan Haber