Karabük Emniyet Müdürlüğü, il ve ilçelerde bulunan 252 personele 10 gün boyunca Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı Düzenleme Yetkisinin nasıl kullanılacağı ile ilgili eğitim verildiğini ve uygulamaya 01.01.2013 tarihi itibari ile başlanacağı belirtildi.
İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, alınan tüm tedbirlere rağmen meydana gelen trafik kazalarında, birçok vatandaşın hayatını kaybettiği, birçoğunun da yaralandığını veya sakat kaldığını belirtildi.
Sürücülerin trafik kurallarına uymalarının sağlanması, uymayanlara ise cezai müeyyide uygulanması amacıyla, trafik ekipleri yanında sokakta görev yapan diğer polis ekiplerinden de faydalanılmasının gerekli görüldüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Yapılan bilimsel araştırmalar, trafik kurallarına uyan kişilerin, diğer yasalara da uyma oranının yüksek olduğunu ortaya koymaktadır. Dolayısıyla trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazanmış bir toplumda, asayiş ve diğer suçlarda da azalma meydana geleceği değerlendirilmektedir. 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 6.ncı ve Karayolları Trafik Yönetmeliğin 7.nci maddesinde, ekip olarak görev yapan emniyet hizmetleri sınıfındaki personele, karşılaştıkları trafik kural ihlallerine ilişkin olarak trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleme yetkisi ve görevi verilmiştir. Bu nedenle il ve ilçe teşkilatımızda ekiplerde görev yapan 252 personele, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda 10 gün trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleme yetkisinin nasıl kullanılacağı ile ilgili eğitim verilmiş ve uygulamaya 01 Ocak 2013 tarihi itibari ile başlanacaktır"
(YE-SA-Y)

24.12.2012 18:20:19 TSI

Editör: Wan Haber