Muğla'nın Marmaris ilçesinde, geçirdiği trafik kazasında beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki gencin organları, başka hastalara nakledilmek üzere İzmir ve Ankara'daki hastanelere götürüldü.
Kaza, Marmaris'te bir hafta önce meydana geldi. Bir döner büfesinde paket servis elemanı olarak çalışan Mustafa Çelik, motosikletiyle paket servisine çıktı. Marmaris sahil yolu Atatürk caddesinde dengesini kaybeden Çelik motosikletten düştü. Düşme sırasında kaldırımda bulunan yol levhasına kafasını çarpan Çelik, motosikletiyle beraber yaklaşık 10 metre sürüklendi. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesinin ardından yaklaşık bir haftadan beri Marmaris Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tutulan Çelik'in beyin ölümü dün gerçekleşti. Ailesi tarafından organlarının bağışlanması üzerine İzmir ve Ankara'dan gelen ekipler gece yarısı Marmaris Devlet Hastanesi'nde nakil operasyonuna başladı. Çelik'ten alınan karaciğer, kornea, böbrekler kara yoluyla İzmir Kent Hastanesi ve Ege Üniversitesi'ne kalbi ise hava yoluyla Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne götürüldü.
Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Tolga Çakmak, gencin ailesinin yüreklilik göstererek organları bağışladığını belirterek, "Ailesi çok büyük yüreklilik göstererek gencin organlarını bağışladı. Karaciğer ve böbrekler grubu organları İzmir Kent Hastanesi ve Ege Üniversitesi'ne gönderildi. Kalbini Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne gönderdik. Hem bizim ekibimiz hem de dışarıdan gelen ekipler dün geceden beri hummalı bir çalışma içerisine girdi. İnşallah yeni hastalara bu organlar yarar sağlar. İki ciğer, böbrek, kalp ve kornealar beş hastaya nakledilecek" dedi.
(BG-HO-Y)

10.02.2013 09:22:38 TSI

Editör: Wan Haber