Nazilli'de geçtiğimiz yıl geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden gazeteci Mustafa Ünlü, ölümünün yıldönümünde mezarı başında anıldı.
Ünlü'nün Eğriboyun mezarlığındaki mezarını Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Alevi Kültür Derneği Başkanı A.Haydar Yetim, Babası Mehmet Emin Ünlü ve gazeteci arkadaşları ziyaret ederek, mezarına çiçek bıraktı.
Nazilli'de günlük yayın hayatını sürdüren yerel bir gazetenin yayın yönetmeliğini, Taraf Gazetesi ve İhlas Haber Ajansı temsilciliğini yapmakta iken 19 Aralık 2011 günü sabah saat 03.00 sıralarında Nazilli ilçesine bağlı İsabeyli beldesi Yeşildere Köyü yakınlarında emanet olarak aldığı 09 PU 939 plakalı otomobille İsabeyli'den Yeşildere Köyü istikametine gitmekte iken aşırı hız nedeniyle virajı alamayarak yol kenarında bulunan zeytin ağacına çarparak olay yerinde hayatını kaybetmişti. 24 yaşında hayatını kaybeden genç gazeteci Mustafa Ünlü'nün ölüm yıldönümünde ise Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve gazeteci arkadaşları mezarına çiçek bırakarak kendisini unutmadıklarını söylediler.
Oğlunun meslektaşlarını ve şehrin belediye başkanının oğlunu unutmadığı için mutlu olduğunu ifade eden baba Mehmet Emin Ünlü; "Mustafa'mın ölümünün üzerinden 1 yıl geçti. Daha dün gibi acısını halen yüreğimde her dakika hissediyorum. Ama siz meslektaşı, arkadaşlarını gördükçe de iyi işler yapmış diye seviniyorum. Bir şehrin belediye başkanı bile onun mezarını ziyaret ediyorsa demek ki güzel işler yapmış benim çocuğum diyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah hepinize uzun ömürler versin" dedi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da, genç gazeteciyi unutmadıklarını ve unutmayacaklarını dile getirerek; "Mustafa bizim sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Mustafa'nın mezarını yaptırmak için ailesinin iznini aldık. Yakında kendisine yakışır bir mezar yapacağız. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.
Alıcık, Aydın Gazeteciler Cemiyetine de teşekkür ederek; "Aydın Gazeteciler Cemiyetimize çok teşekkür ediyorum. Nazilli'de görevini yaparken hayatını kaybeden Mustafa'yı unutmayarak AGC Basın Ödülleri töreninde 'Merhum Mustafa Ünlü Özel Ödülü' kategorisi yaparak ismini yaşatacaklarmış. Bu güzel ve onurlu davranıştan dolayı başta AGC Aydın şubesi olmak üzere Nazilli Şubesini tebrik ediyorum" dedi.
(ÜÖ-MB-İK)

19.12.2012 17:12:11 TSI

Editör: Wan Haber