Trabzon merkeze bağlı ilçelerde suç oranları düşürmek ve güvenlik birimleri yardımcı olmak amacıyla ilçe merkezlerine mobese sistemleri kuruluyor.
Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde Kaymakanlık öncülüğünde, Şalpazarı Belediyesi ve Güvenlik Hizmetleri Derneği işbirliği ile, hayırsever iş adamlarından sağlanan maddi destekle fiber kablo döşemesine başlandı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan, suç oranlarını düşürmek ve güvenlik birimleri yardımcı olmak amacıyla MOBESE'lerin kurulduğunu belirterek, "İlçede yaşanacak her türlü sıkıntının MOBESE kamera sistemi ile daha erken çözüme kavuşması için giriş ve çıkışlar başta olmak üzere ilçe merkezinin muhtelif yerlerine kameralar yerleştirilecek" dedi.
Görüş kalitesi yüksek, kızılötesi özelliği olan ve zoom yapabilen bir sistemin kurulma aşamasında olduğunu belirten Yıldızhan, bu sistemin uzun ömürlü olması için de yer altından fiber-optik kablolarla yapılacağını, çalışmaların hava şartlarının elverişli olması halinde 1 ay içinde tamamlanacağını kaydetti.
Öte yandan Emniyet yetkilileri tarafından tespit edilen yerlere ilk etapta 2 megapiksel görüntü kalitesinde 5 kamera ile yerleştirilecek. Sisteme toplam 35 kamera monte edilebilecek. Altyapı çalışmalarının 34 bin TL'ye mal olması bekleniyor.
(OK-ÖS-Y)

29.01.2013 10:29:12 TSI

Editör: Wan Haber