Kariyerinin en parlak dönemini Trabzonspor'da oyuncu olarak geçiren Tolunay Kafkas, bordo-mavili takımda bu kez teknik direktör olarak kariyerine yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.
21 Mart 1968 doğumlu olan Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas, Türkiye'de sırasıyla PTT, Keçiörengücü, Diyarbakırspor, Erzurumspor, Konyaspor, Trabzonspor, Galatasaray, Bursaspor ve Denizlispor takımlarında forma giydi. Özellikle kariyerinin en parlak dönemlerini Trabzonspor'da geçirdi. 2002 yılından itibaren kariyerine Avusturya'da devam eden Kafkas, burada da sırasıyla ASKÖ Pasching, LASK Linz ve VfB Admira Wacker takımlarında futbol oynadı. 2005 yılında aktif futbol kariyerini sonlandıran Tolunay Kafkas, A Milli Takım formasını ise 35 kez giydi.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ
Tolunay Kafkas Avusturya'da futbolculuk döneminin ardından ASKÖ Pasching takımında yardımcı antrenörlük yaptı. Türkiye'de ise Genç Milli Takımlar'da antrenörlük yapan Kafkas, 2007-2008 sezonunun başında Kayserispor'un başına geçti. Kayserispor ile ilk sezonunda başarılı bir performans sergileyen Tolunay Kafkas takımına 2007-2008 sezonunda Türkiye Kupasını kazandırdı. Ayrıca Kayserispor'la ilk sezonunda ligi 55 puanla 5. sırada bitirip kulüp rekoru kırmış ve takımını UEFA Kupasına taşımıştır. Türkiye Kupasını kazanmakla Türkiye Süper Kupası'nda oynama hakkı elde etmiş ve kupada Galatasaray'a 2-1 lik skorla mağlup oldu.
2009-2012 sezonunun sonunda Kayserispor ile yolları ayrılan Tolunay Kafkas, sonra Gaziantepspor'un başına geçti. Tolunay Kafkas'ın yönetiminde başarılı bir sezon geçiren Gaziantepspor 2010-2011 sezonunu 4. sırada tamamladı. 2011-2012 sezonunun ilk üç haftasında takımının aldığı üç mağlubiyet sonrası istifa ettiğini açıkladı ancak bu karar Gaziantepspor yönetimi tarafından kabul edilmeyerek görevine devam etti. Ligin 4. haftasında ise deplasmanda Mersin İdmanyurdu takımına karşı alınan 2-0'lık mağlubiyetin ardından Tolunay Kafkas, görevi bıraktı.
Tolunay Kafkas, 26 Ekim 2011 tarihinde Ersun Yanal'ın görevine son verilmesiyle boşalan TFF Gelişim Direktörlüğü'ne getirildi. 27 Ocak 2013 tarihinde ise Şenol Güneş'in istifa etmesinin ardından Trabzonspor Teknik Direktörlüğü'ne getirilen Kafkas için yeni bir dönem başlamış oldu.
(GÖK-EYB-S)

29.01.2013 12:07:24 TSI

Editör: Wan Haber