Trabzon'da Onur Kıvrak'ın kadro dışı kalmasıyla beraber gözler kaleye çevrildi. Esteban da formda olmasına rağmen teknik direktör Ünal Karaman'ın tercihini 22 yaşındaki Uğurcan Çakır'dan yana kullanması bekleniyor. Karaman, kaleci antrenöründen Uğurcan'ı maça motive etmesini isterken, "Baskı hissetmesin, elinizden geldiğince rahatlatın" talimatı verdi. Bu sezon Süper Lig'de hiç forma giymeyen, sadece kupada Bugsaş'a karşı oynayan 22'lik Uğurcan, Ekim ayında Fransa karşısında rekor bir performans ortaya koymuştu. Türkiye U21 Milli Takımı maçı 1-0 kaybetmesine rağmen kalesine isabet eden 15 şutun 12'sini kurtarmıştı. Geçen sezon ise forma giydiği 6 Süper Lig maçında 12 gol yemişti.

8 FARKLI HOCA İLE ÇALIŞTI

Uğurcan Çakır henüz 22 yaşında olmasına rağmen kariyerinde 8 farklı teknik adamla antrenmana çıktı. Genç file bekçisi, Ünal Karaman öncesinde Rıza Çalımbay, Ersun Yanal, Şota, Sadi Tekelioğlu, Sebahattin Akbayrak, Hüsnü Özkara ve Sinan Akçay ile çalıştı.

İSKENDER GÜNEN DİYOR Kİ

Onur'un? birtakım gerekçeler öne sürülerek ve günah keçisi ilan edilerek kadro dışı bırakılması bana göre son derece yanlış. Çünkü bugünkü durum dün yapılan yanlışların sonucu. Daha önce bilindiği gibi Onur, eldivenleri sahaya bırakıp dışarı çıkmasına rağmen herhangi bir kadro dışı durumla karşı karşıya gelmedi. Eğer siz bir büyük kulüp olduğunuzu iddia ediyorsanız, oyuncunuza giydiği formanın büyüklüğünü ve sorumluğunu vermeniz gerekmekte. Dün kadro dışı kalması doğruydu bugün ise yanlış. Uğurcan Çakır ise geçen sene kendisine verilen şansları iyi değerlendirdi ve gelecek adına ümit verdi. Genç ve yetenekli bir isim. Hata yapılabilir ancak sabır gösterilmesi halinde uzun yıllar Trabzonspor'a katkı yapar.  (SABAH)

Editör: Wan Haber