Ziraat Türkiye Kupası'nda 3'de 3 yaptıktan sonra Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısına yeni bir umutla başlayan Trabzonspor'un hevesi kursağında kaldı. Alınan 3-1'lık mağlubiyetin ardından yerel medya bordo-mavili takıma yüklendi.
Trabzonspor, yeni yılın ilk maçında sahasında ağırladığı Karabükspor'a 3-1 yenilerek hayal kırıklığı yaşattı. Kupa da 3'de 3 yapmanın verdiği moralle ligin ikinci yarısına umutlu başlayan bordo-mavili takım Karabükspor karşısında evinde aldığı şok yenilgiyle taraftarını üzdü.

KAYBETTİĞİ PUANLAR KAZANDIĞINDAN DAHA ÇOK
Trabzonspor, 18 hafta sonunda 24 puan toplarken, ligde yaşadığı puan kaybı ise 30 oldu. Bordo-mavililerin kaybettiği puanlar kazandığından çok olurken, zirvede yer alma şansını her geçen hafta zora sokuyor.
Karadeniz ekibi iç sahada oynadığı maçlarda 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde ederken, attığı 10 gole karşılık kalesinde 10 gol görerek 15 puan topladı. Avni Aker'de 15 puan kaybeden, Bordo-mavili takım iç saha sıralamasında ise 10. sırada yer aldı.Bordo-mavili takım dış sahada ise oynadığı 8 maçta 2 galibiyet, 3'er beraberlik ve mağlubiyet alırken, attığı 10 gole karşılık kalesinde 8 gol gördü ve 10 puan topladı. Dış sahada 15 puan kaybeden Trabzonspor deplasmanda sıralamasında ise 9. sırada yer aldı.

YEREL MEDYA YÜKLENDİ
Yerel medya ise alınan 3-1'lık Karabükspor mağlubiyeti sonrası ağır eleştirilerde bulundu. Karadeniz Gazetesi okuyucularına "Aranıyor, Trabzonspor Ligdeki Ruhunu Kaybetti" başlığını atarken, Karadeniz'den Günebakış Gazetesi ise "Bu Trabzon Adamı Deli Eder" başlığını okuyucularıyla paylaştı. Taka Gazetesi ise "Meğer Her şey Yalanmış" başlığını atırken, İlkhaber Gazetesi ise "Biz Utandık Ya Siz" başlığı attı. Kuzey Ekspres Gazetesi ise Kupa'da Şah Ligde Mat" başlığını manşetinde kullanırken, Türksesi Gazetesi ise "Trabzonspor Fırsat Tepti" ve Hizmet Gazetesi ise "Trabzonspor Kötü başladı" başlığını kullandı.
(GÖK-ÖS-S)

21.01.2013 10:24:13 TSI

Editör: Wan Haber