Trabzonspor'un efsane futbolcularından Serdar Bali, 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasının temsili anıtı için Trabzon Belediyesi'ne başvuruda bulundu.
Trabzonspor'da forma giydiği dönemde 4 lig şampiyonluğu yaşayan bordo-mavili kulübün efsane futbolcularından Serdar Bali, 2010-2011 temsili şampiyonluk kupası anıtı için Atapark'da bulunan Trabzon Belediyesi'ne dilekçeyle başvuruda bulundu. Başvuru sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bali, 2012-2011 sezonu şampiyonunun Trabzonspor olduğunu belirterek, "UEFA da, 2012-2011 yılının şampiyonu olarak Trabzonspor'u şampiyonlar ligine alarak şampiyonluğumuzu tescillemiştir. Olay, yargıya intikal etmiş, yargının da ilk ayağı, şike olduğuna karar vererek, şikecileri cezalandırmıştır. Belediye başkanımız her platformda, her konuşmasında şehir içinde, dışında ve hatta yurt dışında bile 2010-11 futbol sezonunun şampiyonunun Trabzonspor olduğunu ifade etmekte, bu konuda basın açıklamaları yapmakta, kamuoyu vicdanının da sesi olmaktadır" dedi.
Bali, "Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamış eski bir futbolcu olarak belediye başkanlığımızdan, gasp edilen ve hala gerçek sahibine teslim edilmeyen şampiyonluk kupasının temsili bir anıtını şehrin uygun görülecek bir yerinde yapılmasını talep etmekteyim. Trabzon'un hakim bir yerine yapılacak olan temsili kupa anıtı. Şehrin ve temiz futbol ile adalet isteyen kitlelerin hak ve hukuk mücadelesine manevi destek olacak, haklı mücadelemizin, aleyhine lobi yapanlara karşı kamuoyu tepkimizin duyurulmasına ve 3 Temmuz'da başlayan şike sürecinin bütün süreçleri bu anıt üzerinden yazılmak sureti ile kamuoyu nezdinde yaşanan adaletsizlikler her daim gündemde tutulmasına katkı sağlayacak, şike ile mücadelede bir şehrin topyekün nasıl mücadele ettiğinin sembolü olacaktır. Bu temsili anıt , ulusal ve uluslararası mecralarda verdiğimiz dava mücadelesine destek niteliğinde olacaktır. Böyle bir anıtın yapılması için Belediye Başkanlığı makamımızdan ve Belediye Meclisinden en uygun yeri tahsis edilmesini talep ettim" ifadesini kullandı.
Ayrıca Trabzonspor'un efsane futbolcusu Serdar Bali, anıtın hazırlanışı, yapımı ve diğer bütün girişimlerle ilgili maddi sorumluluğu da üstlenmeyi taahhüt ederken, düzenlenecek sözleşmeye de hazır olduğunu belirtti.
(GÖK-EYB-S)

26.12.2012 12:46:20 TSI

Editör: Wan Haber