Trabzonspor'un taraftar gruplarından Grup Fırtına, Fenerbahçeli Raul Meireles'in cezasının 11 maçtan 4 maça indirilmesine tepki göstererek, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'i ve yönetim kurulu üyelerini istifaya çağırdı.
Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun ardından, bordo-mavili kulübün etkin taraftar gruplarından Grup Fırtına'da Türkiye Futbol Federasyonu'nu istifaya çağırdı.
Grup Fırtına Başkanı Serkan Kalkan, Türk futboluna bir kara lekenin daha eklendiğini ifade ederek, "Mahkemelerin vermiş olduğu kararları hiçe sayarak kendi kafalarına göre hareket eden, ayrımcılığa ve bölücülüğü yol veren, futbolun üzerindeki kirli elleri temizleme yerine bunların üzerine kapatmaya çalışan ve yeni skandal kararlara imza atarak Türk insanının örf ve adetlerini hiçe sayan ve son olarak Raul Meireles'in 12 maçlık cezasında süper indirim yaparak 4 maça düşürmesi Türk vicdanını kabul edebileceği bir hadise olmasa gerek. Kendi insanı olan hakemin, başka takımlar hakkında tuttuğu raporları ciddiye alan ancak konu Fenerbahçe olunca işlerin değiştiği böyle bir anlayışın Türk futboluna verebileceği bir şey kalmamıştır. Bu olay kamu vicdanına darbe vurduğu gibi, hakemlik müessesesinin itibarını zedeleyerek gelecek için verecekleri tüm kararları, yazacakları tüm raporları etkisine almıştır" dedi.
"Yıldırım Demirören biraz olsan Türk futbolunu düşünüyorsa derhal bulunduğu görevden istifa etmelidir" diyen Kalkan, "Bugünkü tabloda stadyumlar neden dolmuyor, Türk futbolu neden bir adım ileri gitmiyor diyen bulundukları makamları ve yerleri bir an evvel terk etmelidirler. Her zaman adaletten ve geleneklerden bahseden siyasilerimizde bu işe alet olmamalı ve bu TFF'nin gidişine dur demelidir. Yıldırım Demirören biraz olsan Türk insanını ve futbolunu düşünüyorsa derhal bulunduğu görevden istifa etmelidir. Bu Türk futbolunun hayrına olacaktır" ifadesinde bulundu.
(GÖK-BH-S)

28.12.2012 12:12:37 TSI

Editör: Wan Haber