Trabzonspor'un eski futbolcularından olan ve şuan Mersin İdman Yurdu'nda forma giyen Gineli futbolcu İbrahim Yattara, Trabzon'da şok bir suçlama ile karşı karşıya bulunuyor.
İnşaat işleriyle uğraşan Şakir Parlayan isimli kişi, bir süre önce Türk vatandaşlığına geçerek İbrahim Üçüncü ismini alan Yattara'ya Gine'de inşaat yaptığını, bu inşaat işinden sonra bu ülkede işlerinin iyi gitmesi üzerinde Yattara'nın kendisini tehdit ederek para istediğini iddia ederek konuyla ilgili Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Şakir Parlayan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "21 ay önce Yattara beni Gine'ye davet etti. Kendisine bir bina yapmamızı istedi. 4 kişi 10 ay üzerinden sözleşme imzaladık. Sözleşme bittikten sonra 3 arkadaşım geri dönerken ben kalarak işime devam ettim. O bana ben de ona güvenmiştim. Yaptığım işler kaliteli olunca iş talepleri arttı. Bana bir sürü iş gelmeye başladı. Bunun üzerine Yattara benden haraç istemeye başladı. Bana 'Burada iş yapamazsın seni buraya ben getirdim' demeye başladı. Bana 'burada Cumhurbaşkanının lafı geçmez benim lafım geçer, benim dediğim olur' dedi. Beni polis zoruyla karakola gettirerek hakkımda annesine küfür ettiğim yönünde suçlamada bulundu. Bana kontrat talebinde bulunarak jandarma karakolunda zorla kontrat imzalattırdı. Beni ölümle tehdit etti. Bunun üzerine bende daha sonra oradan kaçtım" dedi.
Yattara hakkında "Ölüm tehdidi, zorla kontrat imzalatma, haraç isteme" gibi iddialarda bulunan Parlayan "Kendisi futbolcumudur, eşkiyamıdır. Bu işlerden dolayı yaklaşık 500 bin dolar zarar ettim. Yattara'nın kendi inşaat işinden dolayı da 22 bin dolar alacağım var" diye konuştu.
Şikayet dilekçesinde Gine'de yaptığı işlerin yarım kaldığını belirten Parlayan "Beni inşaatını yaptırmak üzere Gine'ye beni götürdü. 10 ay kontrat yaparak 10 ay Gine'deki işlerini yürüttüm. Bu arada Gine'deki iş adamları bana iş vermeye başladı. Bunların işlerini yapıyordum. İbrahim, benim başkasına iş yapmama karşı çıkarak beni koruma güvenlik görevlilerince para göndererek baskı altında almaya başladı ve beni polis karakoluna götürerek ölümle tehdit etmeye başladı. Polisler kendisinin talimatlarıyla evime zorla girerek beni karakola getirerek bana kontrat imzalatma zorunda bırakmışlardır. Benim oradaki yaptığım sözleşmelerdeki işlerimin yarım kalmasına sebebiyet vermiştir. Bu nedenle adı geçen şüpheli hakkında yurtdışında Türk vatandaşını tehdit etmek ve zorla emniyet güçlerinide kullanarak iş akitlerimin devamını yapamıyacak durumda beni bırakmak ve ölümle tehdit suçlarından kamu davası açılmasını talep etmekteyim" ifadelerini kullandı.
(BK-ÖS-Y)

31.01.2013 15:38:25 TSI

Editör: Wan Haber